Implications of the European monetary system for Turkey
- Tez No: 7086
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖKHAN ÇAPOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: parasal birlik, APS' ne girmenin faydaları ve zararları, Türkiye ve APS üyeleri arasındaki ekonomik -Farklılıklar, monetary union, benefits and costs of entering EMS, economic differences between Turkey and EMS members. IV
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET avrupa para sisteminin Türkiye için önemi akın tamer Yüksek Lisans Tezi, isletme Enstitüsü Tez Yöneticisi: GÖKHAN ÇAPOGLU Ekim 19B9, 62 Say-fa Bu çalışmanın amacı, Türkiye ile Avrupa Para Sistemi üyeleri arasındaki ekonomik -Farklılıkları incelemek ve Türkiye'nin olası üyeliğinin yararları ve -faydalarını ve yapısal kısıtlamalarını tartışmaktır. En-Flasyon düzeyi, GSMH, rekabet gücü, döviz kuru rejimi ve işgücünün yapısı karşılaştırıldığında Türkiye'nin ve APS üye ülkelerinin ekonomileri arasında bir uçurum olduğu görülebilir. Ekonomik -Farklılıklar, yapısal sınırlamalar ve bunların Türk ekonomisi üzerindeki etkileri gözönüne alındığında, Türkiye, Avrupa Para Sistemine girebilmeyi düşünmeme1idir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLICATIONS OF THE EUROPEAN MONETARY SYSTEM FOR TURKEY AKIN TAMER M.B.A. in MANAGEMENT Supervisor: Assist. Pro-F. GÖKHAN CAPOGLU October 1989, 62 Pages The objective o-F this study is to analyze the economic differences between Turkey and the members o-F European Monetary System, and discuss the membership with its costs and benefits and structural constraints. According to the comparisons in terms of inflation level, GNP, competitiveness, exchange rate regime, structure of labor force, there are gaps between Turkey and member countries of the EMS. When those economic differences, structural constraints and their impacts on the Turkish economy are considered, Turkey should not consider membership to the EMS.