Yazılım geliştirme süreçlerinde proje yönetimi
Project management in software development processes
- Tez No: 711159
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ENGİN SANSARCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yazılım Analizleri, CMMI ve Yazılım Geliştirme Süreçleri, Software Analiysis, CMMI and Software Development Processes
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Günümüzde giderek yaygınlaşan yazılım projelerinde çok önemli hatalar meydana gelmektedir. Söz konusu hatalar, geliştirilen yazılımları olumsuz yönde etkilemektedir. Bu hataları en aza indirmek için proje yönetimi ve yönetim süreçlerini iyi şekilde analiz etmek gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı herhangi bir yazılım projesinin süreçler bazında tüm yönleriyle değerlendirilip maddeler halinde incelenerek hataların en aza indirgenmesi için analizler yapılması durumunu göstermektir. Yazılım geliştirme metodolojilerinin incelenip, projelerde yaşanan süreçler için ilgili olarak projelerin hangi doğrultuda ve nasıl ilerlediğini ortaya koymak ve aynı zamanda yaşanan veya yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmektir.
Özet (Çeviri)
There are very important problems that occur nowadays in the field of software projects ever widespreading. The respective problems have influenced software being developed negatively. To minimize these errors, it is necessary to analyze project management and management processes well. The aim of this research is to show the situation of making analyzes to minimize errors by evaluating all aspects of any software project on the basis of processes and examining them in items. To examine software development methodologies, to reveal in which direction and how the projects are progressing in relation to the processes experienced in the projects, and at the same time to prevent the negativities experienced or may be experienced.