Spor yöneticilerinin yönetimsel davranışlarının kürek sporcusunun performansına etkisi
The effect of the management behaviors of sports managers on the performance of the rowing athlete
- Tez No: 716750
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Spor, Sporcu, Yönetici, Motivasyon, Lider, Yönetim, Kürek Spor, Sport, Athlete, Manager, Motivation, Leader, Management, Rowing Sport
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Spor Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu incelemenin yapılma nedeni kürek kulübü idarecilerinin başarısının yükseltmesini temel almak üzere, kürek kulübü idarecilerinin idare süreçlerine ait tutumları gösterme durumu ile, bu tutumlarla sporcuların sahip oldukları şahsi özelliklerin, kürek sportmen verim gücünü hangi oranda etki ettiğini belirlemektir. Araştırma derinlemesine mülakat modeli ile gerçekleştirilmiştir.Araştırmanın çalışma evrenini Türkiye'de bulunan profesyonel kürek kulüplerinde görev yapan lisanslı sporcular ve bu kulüplerin yönetim kurullarında yer alan yöneticileri oluşturmaktadır. Türkiye şampiyonası ve uluslararası yarışmalara katılmış sporcular ve belli bir süredir (minimum 2 yıl) kürek kulübünde görev yapmakta olan yöneticiler yada büyük spor kulüplerinde bulunan kürek şubesi yöneticileri örneklem olarak seçilmiştir. Hazırlanan sorular içerik , anlam ve ifade yönünden değerlendirilmesi maksadı ile 14 sporcu 6 yönetici olmak üzere toplam 20 kişilik bir gruba sorulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre yöneticilerin yönetimsel davranışlarının sporcu performansını önemli derecede etkilediği sonuçlarına varılmıştır.
Özet (Çeviri)
The reason for conducting this investigation is to show the attitudes of rowing club administrators to the administrative processes and to determine the personal characteristics of the athletes with these attitudes, in what extent the rowing athlete's efficiency power is based on increasing the success of rowing club managers. The research was carried out with an in-depth interview model. The population of the study consisted of licensed sports field managers and the boards of these clubs who work in professional rowing club in Turkey. Turkey championship and international competitions and athletes participated for a certain time (minimum 2 years) rowing branches located in major sports club directors or managers who work in the rowing clubs were selected as examples. The questions prepared were asked to a group of 20 people, 14 athletes and 6 managers, in order to evaluate them in terms of content, meaning and expression. According to the results of the research, it was concluded that the managerial behaviors of the managers significantly affect the athlete's performance.