Economic analysis of ferrocement water storage tanks in Turkey
- Tez No: 7297
- Danışmanlar: ENGİN ERANT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ferrocement, Conventional Polyvincyl Chloride, Highrise, Ferrocement, Conventional, Polvincyl Chloride, Highrise Section Code: 624.03.02
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
n ÖZET TÜRKİYE'DE FERROCEMENT SU DEPOLAMA TANKLARININ EKONOMİK ANALİZİ inşaat Mühendisliğinde Bir Master Tezi Eylül 1989 AüATAÇ Tez Yöneticisi: Öğr.Gr.Engin ERANT Bu tezde Türkiye şartlarında ferrocement su tanklarının maliyet hesap lan teorisel ve deneysel olarak araştırılmıştır. Bina ve zemin üstlerinde kullanabilmek üzere dikdörtgen ve silindir biçiminde su tankları ferrocement hesap yöntemlerine göre dizayn edilmiştir. Ve benzer nitelikteki su tankları betonarme hesaplarına göre hesap edilmiş ve bunlar saç ve polyester esaslı su tankları ile beraber maliyet karşılaştırılması yapılmıştır. Küp şeklinde bir ferrocement su tankınında deneysel çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın ortaya çıkardığı önemli gerçek Türkiye'de ferrocement su tanklarının klasik yöntemle yapılan su tanklarına göre % 30, saç ve polyester esaslı su tankları için % 50 ucuz olmasıdır.
Özet (Çeviri)
.r ABSTRACT ECONOMIC ANALYSIS OF FERROCEMENT WATER STORAGE TANKS IN TURKEY Ali ATAÇ M.Sc.in Civil Engineeering Supervisor: Inst. Engin ERANT September 1989, 107 Pages An analytical and experimental study of the cost of constructing ferroce- ment water tanks in Turkey is presented in this thesis. Cylindrical and rectangular geometric shape prototype models of water tanks in highrise flats or ground based are designed by current ferrocement wa ter storage tank methods. Refrence models are designed with conventional rein forced concrete methods and the cost estimation of the ferrocement, reinforced concrete, steel and Polyvincyl chloride (PVC) tanks in the local Turkish market are compared and constrasted. An experimental study of a ferrocement rectan gular tank is also presented. The initial indication of this study is that, the importation of a ferroce ment techonolgy into Turkey will save costs as much as 30 percent as compared to conptemporary reinforced concrete tanks, and savings of up to 50 percent can be expected with steel and polyvincyl chloride made water storage tanks.