The construction of love and woman as body in Bell Hooks' All About Love: New Visions and Communion: The Female Search for Love
Bell Hooks'un Aşka Dair: Yeni Vizyonlar ve Duygu Yoldaşlığı: Kadınların Sevgi Arayışı kitaplarında sevgi ve beden olarak kadının yapılandırılması
  1. Tez No: 742404
  2. Yazar: ARİFE ÜLKÜ LİMONCU ORHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARDA ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Feminizm, bell hooks, hooksçu feminizm, özgürleşme, kurtuluş, sevgi, beden, Feminism, bell hooks, hooksian feminism, liberation, emancipation, love, body
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
1952-2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamış olan bell hooks, asıl adı Gloria Jean Watkins olan Afrikalı-Amerikalı bir feminist kuramcı, eylemci, edebiyatçı ve eleştirmendir. Bu çalışmanın amacı da, hooks'un Aşka Dair: Yeni Vizyonlar ve Duygu Yoldaşlığı: Kadınların Sevgi Arayışı başlıklı iki eserinden yola çıkarak kadınların sevgi ve bedenleri arasındaki özgürleştirici ilişkilerini incelemektir. Bu iki ana kaynağa bağlı kalınmasının yanı sıra savunumuzu daha sağlam bir şekilde desteklemek için kuramcının diğer eserleri de gerektiğinde incelemeye dahil edilmiştir. hooks ve seçilmiş eserleri incelendiğinde kadınların sevgisi, özgürleşmesi/kurtuluşu ve bedeni üzerine bazı çalışmalar olduğu görülmesine rağmen, hooks'un kadın ve beden ilişkisini kavramlaştırması üzerine yapılan araştırmaların henüz az sayıda olduğu görülmüştür. Okuyucu, bu tez çalışmasında, genel olarak feminizm hakkında bilgilere, hooks'un özyaşamsal anlatılarıyla desteklediği savlarına ve elbette ki onun“hooksçu”feminist bakış açısına, onun çalışmalarına yapılan samimi ve dolaysız bir anlatımla ulaşabilecektir.
Özet (Çeviri)
Gloria Jean Watkins, known as bell hooks (1952-2021), was an African-American feminist theorist, activist, writer, and critic whose work provided feminist theory with fresh insight. Hence, this study examines the liberating relationship between women's love and body as expressed in bell hooks' two books, All About Love: New Visions and Communion: Searching Love for Woman. In addition to adhering to these two primary sources, her related works are also included in the analysis to support the arguments set more profoundly. When hooks' selected works are examined, it is seen that hooks gave great importance to women's love, emancipation/liberation, and body. This triangulation, as this study argues, is the core of hooks' conceptualization of women's problems. In this study, the reader can read a thorough discussion of feminist ideals as reflected in hooks' works, memoirs, and quotes and comments taken from her texts in a direct and friendly manner, just like how hooks did with her open style.