Smart detection system of vehicles license plate by using segmentation and enhancement image technique
  1. Tez No: 747314
  2. Yazar: OMER JAMAL KAMIL KAMIL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN NURİ UÇAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Araç Plaka Tanıma, Bilgisayarla Görü, Evrişimsel Sinir Ağı, Araba Plakaları, Java Yazılımı, Vehicle Number Plate Recognition, Computer Vision, Convolutional Neural Network, Cars Plates, Java Software
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Günümüzde görüntü tanıma tekniği, özellik algılamayı kullanma olanağı nedeniyle daha popüler hale geldi ve ilgi gördü, buna ek olarak, CNN olarak bilinen Evrişimli Sinir Ağı ile algılama en önemli hale geldi, fikir ile arabaları çalma görevlerinden kurtarma fikri Plaka Tanıma Sistemi kullanılarak araba numaralarını tanımak için bir karakter segmentasyonu, birçok katman havuzlama uygulanarak tanıma sistemini çözmek için transfer öğrenme ile Irak illerini tespit etmek için araba isimleri, sınıflandırma şehirlerine göre uygulandı Erbil, Duhok, Süleymani araba plakaları başlangıçta sıfırdan dokuza kadar, bu çalışma Java yazılımı kullanılarak uygulanmış ve yürütülmüştür.
Özet (Çeviri)
Nowadays the image recognition technique is became more popular and interest due to its facility in utilize feature detection in addition to that, the detection is most significantly important with the introduced Convolutional Neural Network known as CNN, the idea save the cars from the stealing missions with a character segmentation to recognize the cars numbers using License Plate Recognition System, many layers of pooling had applied to solve the recognition system with the transfer learning to detect the Iraqi provinces cars names, according to the classification cities were applied are Erbil, Duhok, Suleimani with the cars plates initially from zero up to nine, this work had implemented and executed using Java software.