Implementation of the extended complex values for uncertain data
Belirsiz veri için genişletilmiş karmaşık değerler geliştirimi
- Tez No: 75712
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Belirsizlik, Mantıksal Veritabanı Modellemesi, Karmaşık Değerler, NF2 Veri Tabanı Modeli, Bulanık, TamOlmayan, BoşDeğer ve Değerler. IV, Uncertainty, Logical Database Modeling, Complex Values, NF^ Database Model, Fuzzy, Incomplete, Null and Values. Ill
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
oz BELİRSİZ VERİ İÇİN GENİŞLETİLMİŞ KARMAŞIK DEĞERLER GELİŞTİRİMİ SOYSAL, Alper Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Adnan Yazıcı Ocak 1998, 115 sayfa Bu tezde, karmaşık, belirsiz ve eksik verinin, veri tabanı ortamında NF2 ilişkiler olarakta bilinen karmaşık değerler ile ifade edilmesi ve işlenmesi için yapılan genişletme sunulmuştur. Tezde tanımı yapılan önerilmiş veri tabanı modeli ile CAD/CAM, okyanus coğrafyası, multimedya, meteoroloji, ofis otomasyonu, mühendislik tasarımları ve coğrafi bilgi sistemleri gibi geleneksel olmayan veri tabanı uygulamalarının karmaşık ve belirsiz verilerinin sunulması, işlenmesi ve sorgulanması mümkündür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF THE EXTENDED COMPLEX VALUES FOR UNCERTAIN DATA SOYSAL, Alper M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Adnan Yazıcı January 1998, 115 pages In this thesis, we present an extension to complex values, which is also known as NF2 relations, for representing and manipulating complex, uncertain and incomplete data in databases. With the implementation of a proposed database model, which is also described in this thesis, it is possible to present, manipulate, and query complex and uncertain data of non-traditional database applications, such as CAD/CAM, oceanography, multimedia, meteorology, office automation systems, engineering designs, and geographic information systems.