Surface pressure and mach number prediction for axially symmetric flows
Eksenel simetrik akışlarda yüzey basınç katsayısı ve mach sayısı belirlenmesi
  1. Tez No: 75717
  2. Yazar: ALİ AKGÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ŞERİF KAVSAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Narin Gövde Teorisi, Konik Şok Teorisi, Parandtl-Meyer Genleşme Teorisi, Füze Aerodinamiği. iv, Slender Body Theory, Conical Shock Theory, Prandtl-Meyer Expansion Theory, Missile Aerodynamics. in
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
«a oz EKSENEL SİMETRİK AKIŞLARDA YÜZEY BASINÇ KATSAYISI VE MACH'SAYISI BELİRLENMESİ Akgül, Ali Yüksek Lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu Eylül 1998, 119 sayfa Bu çalışmada eksenel simetrik akımlarda dönel cisimler üzerindeki yüzey basınç katsayısı ve Mach sayısı dağılımının bulunması için bir yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntem sesüstü ve sesaltı hızlarda kullanılmakta olup, Narin Gövde Teorisi, Konik Şok Teorisi ve Prandtl-Meyer Genleşme Teorilerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Bu yöntemin sonuçları ile sadece Narin Gövde Teorisi kullanılarak elde edilen sonuçlar karşılaştırıldığında bazı gelişmeler kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SURFACE PRESSURE AND MA^H NUMBER PREDICTION FOR AXIALLY SYMMETRIC FLOWS Akgül, Ali M. Sc, Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu September 1998, 1 19 pages In this work a method is developed for the prediction of surface pressure and Mach number distribution of bodies of revolution at zero incidence. The method is applicable to subsonic and supersonic flows and based on the combination of Slender Body Theory, Conical Shock Theory and Conical Expansion Theory. The method is tested for various geometries at different Mach numbers. When compared to the application of Slender Body Theory alone some improvements have been observed.