On indefinite even forms which can be realized as intersection forms of smooth 4-manifolds
Diferansiyellenebilir 4-manifoldların kesişim formu olan belirsiz çift formlar hakkında
- Tez No: 75870
- Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT ÖNDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kesişim Formları, Seiberg-Witten Denklemleri, 4-Manifoldlar iv, Intersection Forms, Seiberg-Witten Equations, 4-Manifolds in
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
oz DİFERANSİYELLENEBİLİR 4.MANİFOLDLARIN KESİŞİM FORMU OLAN BELİRSİZ ÇİFT FORMLAR HAKKINDA Bakkal, Muhammet Rıdvan Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut Önder Aralık 1998, 68 sayfa Bu çalışmada tam sayılar üzerinde belirsiz, çift, ünimodüler, simetrik bilineer bir formun kapalı, basit-bağlantılı, diferansiyellenebilir bir 4-manifoldun kesişim formu olabilmesi için sağlaması gereken koşullar üzerine şu ana kadar elde edilmiş sonuçların bir dökümü verilmektedir. Bu çerçevede şu ana kadar 11/8-tahmini diye anılan tahmin yönünde en yakın sonuç olan M. Furuta'ya ait bir sonucun ispatı da detaylı olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON INDEFINITE, EVEN FORMS WHICH CAN BE REALIZED AS INTERSECTION FORMS OF SMOOTH 4-MANIFOLDS Bakkal, Muhammet Rıdvan M. Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Turgut Önder December 1998, 68 pages In this work a survey of recent results about the conditions on even type, in definite, unimodular, symmetric bilinear forms over the integers as intersection forms of simply connected, closed, oriented, smooth ^manifolds is given. In this context a proof of a recent result of M. Furuta which is so far the closest result in the direction of so called 11/8-conjecture is presented in detail.