An İmproved model and rchitecture of workflow process management
Geliştirilmiş bir iş akışı modeli ve mimarisi
  1. Tez No: 76062
  2. Yazar: EMİN CEVDET DENGİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SİNAN NEFTÇİ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: iş akışı yönetimi, iş akışı tanımı, geliştirilmiş hareket yönetimi, dağıtık nesne yönetimi vı, workflow management, workflow definition, extended transaction man agement, distributed object management
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZ GELİŞTİRİLMİŞ BİR İŞ AKIŞI MODELİ VE MİMARİSİ Dengi, Emin Cevdet Doktora, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sinan Neftçi Ocak 1998, 126 sayfa İş akışı yönetimi, iş süreçlerinin otomatikleştirilmesinde ümit vaad eden bir yaklaşım olmakla birlikte, mevcut iş akışı yönetim sistemleri kolay süreç tanımlama, eş zamanlılık ve hataların mevcudiyetinde doğru çalışma ile heterojen ve dağıtık or tamların kullanılması konularında eksiklikler göstermektedir. Bu tezde iş akışı tanımı için bir programlama modeli, ve bir iş akışı yönetimi sistemi mimarisi önerilmiştir. Önerilen model hataların etkilerinin düzeltilmesinde daha iyi kontrol sağlayan bir yuvalanmış hareket modelini içermektedir. Modelde alt hareketler farklı otonom hareket yöneticileri tarafından kontrol edilebilmektedir. İşlenmiş althareketlerin ve başarı ile bitmiş hareketsel olmayan aktivitelerin etkileri telafi esaslı semantik düzeltme teknikleri kullanılarak giderilebilmektedir. Bir iş sürecinin içindeki aktiviteler arasındaki kontrol akışı ilişkileri yapısal ve şartlı bloklar yardımı ile belirlenebilmektedir. Önerilen mimari, önerilen modele göre tasarlanmış iş akışı uygulamaları için bir çalışma ortamı sunmaktadır. Farklı hareket yöneticilerinin hareket mekaniz malarını birleştirmektedir. Mimarimiz, nesneye özel semantik tabanlı bir tekniğin de içinde olduğu birçok eş zamanlı çalışma kontrolü tekniğini içermektedir.. Mi marimiz heterojen, otonom ve dağıtık ortamlar için tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN IMPROVED MODEL AND ARCHITECTURE OF WORKFLOW PROCESS MANAGEMENT Dengi, Emin Cevdet Ph.D., Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Sinan Neftçi January 1998, 126 pages Although workflow management is a promising approach in business process au tomation, current workflow systems lack in easy definition of workflow processes, correct execution in presence of system failures and concurrency, and handling of heterogeneous, distributed systems. In this thesis, A programming model for workflow specification and a workflow management system architecture are pro posed. The proposed model incorporates a nested transaction model that allows better control on failure recovery. In our model, Sub- transactions can be con- iiitrolled by different autonomous transaction managers. Effects of committed sub-transactions and successfully completed non- transactional activities can be recovered by using compensation based semantic recovery techniques. Control flow among the activities in a process can be defined by using structural and conditional constructs. The proposed architecture provides a processing environment for workflow applications that are designed according to the proposed model. It unifies trans action mechanisms of different transaction managers. It incorporates multiple semantic concurrency control techniques including a technique that is based on object specific semantics. The architecture is designed for heterogeneous, au tonomous and distributed environments.