Factors influencing prices of residential real estate in Turkey
Türkiye'de konut fiyatlarını etkileyen faktörler
- Tez No: 766950
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul, Makroekonomik faktörler, Gayrimenkul satışları, Fırsatlar, Konut Fiyatlandırması, Gayrimenkul Fiyatlandırması, Türkiye gayrimenkul piyasası, Konut Fiyat Endeksi, Faiz Oranı, Müşteri Fiyat Endeksi, Enflasyon, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla, Nüfus, Key Words: Real estate, Macroeconomic factors, Real estate sales, Opportunities, House Pricing, Real Estate Pricing, Turkish real estate market, House Price Index, Interest Rate, Customer Price Index, Inflation, Gross Domestic Product, Population
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Birçok ülkede gayrimenkul sektörü ekonomik büyümenin önemli bir belirleyicisidir. Herhangi bir karar vermeden önce pazar araştırması yapmak ve pazar hakkında kapsamlı bir anlayış kazanmak çok önemlidir. Gayrimenkul yatırımında piyasa analizi, değeri bilinmeyen bir varlıktır. Aslında bir gayrimenkul yatırımını analiz etmenin en önemli yönü piyasa analizidir. Takip eden her hesaplama ve seçim, piyasa analizine dayanmaktadır. Pazar analizi, ulusal düzeyde olduğu kadar bölgedeki daha geniş ekonomik gelişmeleri de hesaba katmalıdır. Tüm gayrimenkullerin yerel olmasına rağmen, daha büyük makroekonomik faktörlerin tüm yerel pazarlar üzerinde etkisi vardır. Sonuç olarak, piyasa analistleri faiz oranlarını, mevcut ve önerilen enflasyon dalgalanmalarını, GSYİH büyümesini, nüfus artışını ve faiz oranlarını incelemelidir. Tüm bu unsurların değerleme konusu gayrimenkulün ilerlemesini veya azalmasını çevreleyen ekonomik bir temel üzerinde etkisi vardır. Sermaye akışlarındaki değişiklikler, bir mülkün arz ve talep dinamikleri üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Faiz oranları, borçlanma maliyetini ve ipotek oranlarını etkileyebilir—sermaye akışlarındaki değişiklikler, bir mülkün Talep ve arz değişkenleri üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir. Enflasyon ile herhangi bir sınırlı arzlı mal arasında da bağlantılar vardır. Enflasyonun çok çeşitli endüstriler üzerinde önemli bir etkisi vardır. Kamu hizmetleri piyasası bankacılık ve enerji en çok etkilenenlerdir. Ancak bu işletmelerin aksine, gayrimenkul yatırımcıları genellikle hasarın yükünü taşır. Küresel gayrimenkul, gerekli yatırım özelliklerini sunar: tutarlı, uzun vadeli bir gelir, sermaye değer kazanma potansiyeli ve büyük çeşitlilik avantajları. Bu, özellikle son yıllarda tutarlı yapısal, uzun vadeli ve dayanıklı ekonomik büyümeye sahip olan çoğu Asya ülkesinde geçerlidir. Aslında, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Artış oranı, gayrimenkul değerlerinin ve kiraların birincil itici gücü olduğundan, gayrimenkul yatırımları, bu ekonomilerin önemli büyümelerinden yararlanmak için doğrudan bir yöntem sunmaktadır. Nüfus artışı Nüfus artışının temel nedenlerini anlamak da önemlidir. Nüfus artışının birincil nedeni doğumlarsa, bu yakın vadede büyümenin göçten kaynaklanması kadar faydalı değildir. Bu göçmenlerin çoğu acil barınma gerektirdiğinden, net eyaletler arası göç artı net deniz aşırı göç, nüfus artışının temel bir bileşenidir. Hem Sidney hem de Melbourne'deki benzeri görülmemiş dış göç oranlarının ve eyaletler arası net göçün bir sonucu olarak, talep arttı ve bu iki şehirde medyan fiyatı yükseltti.
Özet (Çeviri)
In many nations, the real estate sector is a major determinant of economic growth. It is critical to conduct market research and gain a thorough understanding of the market before making any decisions. In real estate investing, market analysis is an underappreciated asset. In actuality, the most significant aspect of analysing a real estate investment is market analysis. Every calculation and choice that follows is based on the market analysis. Market analysis should also take into account broader economic developments in region as well as at the national level. Despite the fact that all real estate is local, bigger macroeconomic factors have an impact on all local markets. As a result, market analysts must examine interest rates, present and proposed inflation fluctuations, GDP growth, population expansion, and interest rates. All of these elements have an impact on an economical base that surrounds the subject property's progress or decrease. Changes in capital flows have a direct impact on the supply and demand dynamics for a property. Interest rates can affect the cost of borrowing and mortgage rates—changes in capital flows can also have a direct impact on the Demand and supply variables for a property. There are also links between inflation and any limited-supply good. Inflation has a significant impact on a wide range of industries. The utility market the banking, and energy are the most affected. Unlike these businesses, however, real estate investors often bear the brunt of the damage. Global real estate offers the necessary investment characteristics: a consistent, long-term income, capital appreciation potential, and major diversification benefits. This has been especially true in most Asian countries, which have had consistent structural, long-term, and durable economic growth in recent years. In fact, because Gross Domestic Product Growth rate is the primary driver of real estate values and rentals, real estate investments offer a direct method to benefit from these economies' significant growth. Growth in the population It's also important to comprehend the fundamental causes of population growth. If births are the primary cause of population growth, this is not as beneficial in the near term as if the growth is due to migration. Because the majority of these migrants require immediate housing, net interstate migration plus net overseas migration is an essential component of population expansion. As a result of the unprecedented rates of foreign migration and net interstate migration in both Sydney and Melbourne, demand has surged and driven up the median price in those two cities.