Modifiye edilmiş h-konveks fonksiyonlar üzerine yeni integral eşitsizlikleri
New integral inequalities on modified h-convex functions
  1. Tez No: 779066
  2. Yazar: BÜŞRA YERGÖZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇETİN YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: modifiye edilmiş h-konveks fonksiyon, Hölder Eşitsizliği, Power-Mean Eşitsizliği, Hölder-İşcan Eşitsizliği, Geliştirilmiş Power-Mean Eşitsizliği, modified h-convex function, Hölder Inequality, Power-Mean Inequality, Hölder-Iscan Inequality, Improved Power-Mean Inequality
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Amaç: Bu çalışmada modifiye edilmiş h-konvekslik tanımı ve eşitsizlik teorisinin özellikleri kullanılarak yeni eşitsizlikler elde edilmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Teorem ve sonuçları elde etmek amacıyla integraller için üçgen eşitsizliği, Hölder, Power-Mean, Hölder-İşcan İntegral Eşitsizlikleri ve Geliştirilmiş Power-Mean İntegral Eşitsizliği kullanıldı. Bulgular: Modifiye edilmiş h-konveks fonksiyonla ilgili yeni teoremler yazılmıştır. Ayrıca üç farklı lemmaya uygulanan eşitsizlikler ve modifiye edilmiş h-konveks fonksiyon yardımıyla yeni teorem ve sonuçlar elde edilmiştir. Sonuç: Bu tezde elde edilen tüm teoremlere modifiye edilmiş h-konveks fonksiyonla ilgili çeşitli sonuçlar yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
Purpose: In this study, it is aimed to obtain new inequalities by using the modified h-convex function whole and the properties of the inequality theory. Method: Triangle inequality, Hölder, Power-Mean, Hölder-Iscan Inequalities and Improved Power-Mean Inequality are used for integrals in order to obtain theorems and results. Findings: New theorems have been written about modified h-convex function. In addition, new theorems and results are obtained by using inequalities and modified h-convex function applied to three different lemmas. Results: Diverse results related to modified h-convex function are written in all theorems obtained in this thesis.