Brain epileptic seizure diagnosis using electroencephalographic EEG signals
- Tez No: 796136
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEFER KURNAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Makine Öğrenimi, EEG Sinyali, kronik bozukluk, Nöbet Tespiti, Machine Learning, EEG Signal, chronic disorder, Seizure Detection
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Görüntü işlemeyi kullanan izleme çerçeveleri, minimum maliyet, güvenilirlik ve çeşitli yeniliklerle birleştirme esnekliği gibi hareketli nitelikler konusunda uzmanlar arasında önemli ölçüde daha fazla dikkat çekmiştir. Buna göre ormanlık alan yangın alanı yapısı, Kontrol Odaklarından gelen doğrulamalar ışığında, yangın olaylarını ayırma yöntemleriyle ilgili resimler ve resimler ışığında vahiy tahminleri oluşturularak düzenlenir. Bu inceleme görevinde, bir yangın önceden bildiriminin doğrulanması, önerilen yangın kontrolü değerlendirmesi ile desteklenir. Yakın resim yönetimini kullanarak yanlış yönlendirme uyarılarını azaltmak için yangın resmi ve yangın dışı resim satışları için yangın kontrolü değerlendirmesi önerilir. Bir bilgi resminden veri çıkarımı için bir histogram akşamı, RGB kaplama alanı ve YCbCr model tabanlı yapı öngörülmüştür. Ateş ve ateş dışı sembolizm ilişkisi, kural tabanlı tasvir kullanılarak tasvir edilmiştir. Histogram değişikliği, ayrıca RGB parçalarının çıkarılması için denetlenen veri resmindeki pikselleri kapsayan yangının güç makyajını sağlar. Silinen RGB parçaları, parlaklığı krominanstan ayırmak için görüntünün tamamen bir YCbCr kaplama modeline değiştirildiği değişim aşamasından gönderilir.
Özet (Çeviri)
Monitoring frameworks employing image handling have gained significantly more attention among experts on the moving qualities like minimal costs, dependability, and flexibility toward merging with various innovations. Accordingly, the forest area fire area structure is arranged by creating revelation estimations in view of pictures and picture dealing with methods to segregate fire occasions in light of affirmation from Checking Focuses. In this examination task, the validation of a fire advance notice is supported by the proposed fire check assessment out. The fire check appraisal is proposed for the sales for fire picture and non-fire picture for the reduction of misdirecting cautions using picture managing moves close. A histogram evening out, RGB covering space, and YCbCr model-based structure is envisioned for data extraction from an information picture. The relationship of fire and non-fire symbolism is depicted using rule-based depiction. Histogram change gives the power makeover of fire covering pixels in the data picture, which is moreover overseen for the extraction of RGB parts. The erased RGB parts are sent off the change stage, where the image is exchanged over totally to a YCbCr covering model for secluding luminance from chrominance.