Filistin'deki kadın sivil toplum kuruluşlarının Facebook sayfalarının incelenmesi
Examining the Facebook pages of women NGO's in Palestine
  1. Tez No: 812204
  2. Yazar: DOAA ABU JAZAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇİLEM TUĞBA KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Sivil Toplum Kuruluşları, Facebook, Kadınlara Karşı Şiddet, Toplum Medya Merkezi, Social Media, Non-Governmental Organizations, Facebook, Violence Against Women, Community Media Center
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Sosyal medya araçların çeşitliliği, dünyada pek çok yeni hizmetin alınmasını sağlamıştır. Bu çeşitlilik, herhangi bir meseleye dair kamuoyunun rolünün, sosyal medya tarafından yeniden yorumlanmasına sebebiyet vermiştir. Bu sayede sosyal medya tarafından oluşturulan kamuoyu yatırımının platform kullanıcıları üzerindeki etkisi ve yeni bir değişim biçiminin inşası gerçekleşmiştir. Bu çalışmada, sosyal medyanın, kamuoyunun aktive edilmesindeki rolü, kadınlara yönelik şiddet konularına çerçevesinde tartışılmaktadır. Bu bağlamda, sosyal medya ile kamuoyunun aktivasyonu arasındaki ilişki, kadınlara yönelik şiddet sorunlarını azaltmak için analiz edilmiş ve teknolojinin kullanımının kadına yönelik şiddet eylemlerinin duyurulması için tanıdığı olanaklar ortaya konulmuştur. Toplum Medya Merkezi ve Şiddete Karşı Kadınlar isimli platformlarının, sosyal medyada paylaştıkları çalışmaları, çalışma kapsamında analiz edilmiştir. Her iki platformunda sosyal medya hesaplarında paylaşılan içerikleri, içerik analizi veri analiz tekniğiyle incelenmiştir. Elde edilen bulgulara bakıldığında, sosyal medyanın, özellikle kadınlara yönelik şiddet konularında kamuoyu üzerinde büyük bir etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
The diversity of social media tools has provided many new services in the world. This diversity has led to a reinterpretation of the role of the public on any issue by social media. In this way, the effect of public investment created by social media on platform users and the construction of a new form of change were realized. In this study, the role of social media in activating public opinion is discussed within the framework of violence against women. In this context, the relationship between social media and public activation was analyzed to reduce the problems of violence against women, and the possibilities of using technology to announce acts of violence against women were revealed. The works shared by the Social Media Center and Women Against Violence platforms on social media were analyzed within the scope of the study . The contents shared on all social media accounts of both platforms were analyzed using the content analysis data analysis technique. Looking at the findings, it has been revealed that social media has a great impact on the public opinion, especially on violence against women.