Yeni bir ortopedik protez tasarımı, ordu protezi
A new orthopedic prosthesis design, ordu prosthesis
- Tez No: 815523
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALPER ÇIRAKLI
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Ortopedi ve Travmatoloji, Orthopedics and Traumatology
- Anahtar Kelimeler: Radioulnar Sinostoz, Proksimal, Protez, Radius, Radioulnar Synostosis, Proximal, Prosthesis, Radius
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ordu Üniversitesi
- Enstitü: Tıp Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
Proksimal radioulnar eklemin hareket bozukluklarının bir kısmı konjenital radioulnar sinostoz sebebi ile meydana gelmektedir. Bu patolojide ön kol pozisyonu bazen tamamen işlevsiz bir açıda sabit durabilmektedir. Şu ana kadar yapılan birçok tedavi yöntemi fonksiyonel açıda olmayan ön kol pozisyonunu fonksiyonel bir açıya getirmeyi amaç edinmiştir. Çalışmamızda proksimal radioulnar eklem sinostozu olan hastalarda kullanılabilecek ve ön kol eklem hareket açıklığını normale döndürebilecek bir protez tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Some of the movement disorders of the proximal radioulnar joint occur due to congenital radioulnar synostosis. In this pathology, the forearm position can sometimes remain fixed at a completely dysfunctional angle. Many treatment methods performed so far have aimed to bring the non-functional forearm position to a functional angle. In our study, a prosthesis that can be used in patients with proximal radioulnar joint synostosis and can normalize the forearm range of motion has been described.