Judicial problems in Turkey
Türkiye'de adli problemler
  1. Tez No: 82138
  2. Yazar: H. YAPRAK CİVELEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. KAYHAN MUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Sosyoloji, Law, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Adalet, Yargı Bağımsızlığı ve Adli Problemler. IV, Justice, Independence of the Jurisdiction and Judicial Problems. Ill
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
öz TÜRKİYE'DE ADLİ PROBLEMLER Civelek, H. Yaprak Yüksek Lisans Tezi, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Kayhan Mutlu Ocak 1999, 115 sayfa. Bu araştırmanın amacı Türkiye'deki Adli problemleri ve bunların çözümlerini göstermektir. Yargının bağımsızlığı, onun üzerindeki politik etkiler, değiştirilmeye ihtiyacı olan kanunlar ve Türkiye'deki hapishaneler gerçeği incelendi. Bu çalışmada data toplamak için bir soru kağıdı kullanıldı. Soru kağıdı demografik sorulardan ve Türk Adalet Sistemi'ndeki ciddi problemleri yansıtan güncel sorulardan oluşmaktadır. Cevaplayanlar, çeşitli adalet kurumlarında; adliye, yargıtay, danıştay gibi, çalışan hukukçular ve serbest çalışan avukatlardır. Bunun yanında, bu çalışmadaki bütün sorular ve çözümler güncel tartışmalara ve hukukçuların, bilim adamlarının ve Türk Halkının eleştirilerine dayandırılmıştır. Bu araştırmada örneklem alam çeşitli adalet kurumlarından 207 kişiyi kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT JUDICIAL PROBLEMS IN TURKEY Civelek, H. Yaprak M.S. Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. M. Kayhan Mutlu January 1999, 115 pages. The aim of this research is to show the judicial problems and their solutions in Turkey. Independence of the jurisdiction, political effects on it, acts that need to be changed and reality of prisons in Turkey were examined. In this study, it has been used a questionnaire to collect data. The questionnaire consisted of demographic questions and actual questions which reflect the serious judicial problems in the Turkish Justice System. All of the respondents were the jurists working in the various judicial institutions, such as courthouse, Supreme Court, Council of State and attorneys working free. In addition, all of the questions and solutions in this study were rested on actual discussions and critics of the jurists, scientists and Turkish Public. In this search the sample size was 207 cases from these judicial' organisations.