Simulation of grouting in one dimensions
Enjeksiyon çamuru dağılımının tek boyutlu hesaplanması
  1. Tez No: 82576
  2. Yazar: HAKAN ELMALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN GER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Enjeksiyon çamuru, iki fazlı akım ve heterojen zemin IV, Grouting, two-phase flow, and heterogeneous soil iii
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
oz ENJEKSİYON ÇAMURU DAĞILIMININ TEK BOYUTLU HESAPLANMASI ELMALI, Hakan Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Metin, GER Mart 1999, 77 Sayfa Bu çalışmada enjeksiyon yolu ile toprak altına iletilen bir akışkanın (enjeksiyon çamuru) zamana ve konuma göre dağılımının hesaplanması için sonlu elemanlar tekniği ile sayısal bir model geliştirilmiştir. Model parametreleri enjeksiyon şartlan, enjeksiyon çamuru ve toprak özellikleridir. Model parametrelerinin sınır ve başlangıç koşullarının tespiti ve sayısal modelin kontrol edilmesi açısından bilgisayar hesap süresi saniyeler mertebesinde olan tek boyutlu model öncelikle geliştirilmiştir. Çalışmanın ilk aşamasında kullanılmaya uygun veri, tek boyutlu laboratuvar çalışmaları olmadığından, bulunamamıştır. Ancak değişik koşullar altında çalıştırılan modelin tutarlı sonuçlar vermesi, model parametrelerinin doğru tanımlandığına bir kanıt oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF GROUTING IN ONE-DIMENSION ELMALI, Hakan M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Metin, GER March 1999, 77 Pages In this study, a numerical model is developed using a finite element technique to simulate the flow of a grout of time dependant viscosity through a non-deformable porous solid matrix. The model parameters are injection conditions and soil and grout properties. A one-dimensional computer program, the run time of which is within seconds on a standard PC, is primarily developed to check the numerical model and to control the initial conditions and boundary conditions. The model can not be verified, because of the lack of reported experimental data on this subject in one-dimension. Nevertheless, the program is run under various conditions and results obtained were consistent with the expectations to conclude that the model formulation is viable.