Performance analysis of a new synclironization method for direct sequence spread spectrum radio
DSSS radyolarda yeni bir eşzamanlama metodunun başarım incelemesi
  1. Tez No: 82780
  2. Yazar: CENK TOKER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Doğru Dizgeli Yayılmış İzge, Eşzamanlama, PN Kodu Eşzamanlaması, Durum Makinesi iv, Direct Sequence Spread Spectrum, Synchronization, PN Code Acquisition, State Machine iii
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz DSSS RADYOLARDA YENİ BİR EŞZAMANLAMA METODUNUN BAŞARIM İNCELEMESİ Toker, Cenk Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın Tanık Nisan 1999, 127 sayfa Bu tezde, DSSS sistemlerde çeşitli eşzamanlama metodlan incelendi. Yeni, alternatif bir yöntem önerildi, ve bu yöntemin analitik başarım incelemesi yapıldı. Çeşitli sönümlenme şekilleri incelendi ve önerilen sistemin Rayleigh sönümlenmeli kanaldaki başarım incelemesi yapıldı. Durum makinelerine dayandırılmış bir eşzamanlama doğrulama mekanizması sistem başanmım arttırmak için önerilen yönteme eklendi. Önerilen yöntemi ve durum makinelerini kullanan bir örnek verildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE ANALYSIS OF A NEW SYNCHRONIZATION METHOD FOR DIRECT SEQUENCE SPREAD SPECTRUM RADIO Toker, Cenk M.Sc.,Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yalçın Tanık April 1999, 127 pages In this thesis, several synchronization methods for spread spectrum systems are examined. A new alternative method is proposed, and analytical performance analysis of this method is derived. Several fading types are examined, and Rayleigh fading model is applied to the proposed system. A state machine based synchronization verification mechanism is added to the system to achieve better performance. An system design example is also given using the proposed system and state machines.