Consistency in house allocation problems
Ev tahsisat problemlerinde tutarlılık
- Tez No: 83721
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALEXANDIR GONCHAROV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Tutarlılık, ev tahsisat problemleri, bölünmez mal tah sisatı. iv, Consistency, house allocation problems, assignment of indivisi ble objects. m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET EV TAHSİSAT PROBLEMLERİNDE TUTARLILIK Haluk İ. Ergin Matematik Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Alexander Goncharov Haziran, 1999 Ev tahsisat problemlerinde, bir grup bölünmez malı, bu mallar üzerinde tercihleri bulunan bir grup kişiye tahsis etmenin sistematik yöntemleri araştırılmaktadır. Lojman, ofis ve görev tahsisatı bu problemlerin tipik örneklerini oluşturmaktadırlar. Bir tahsisata karar verildikten sonra, birey lerin fiili tahsisatlarının eşzamanlı olarak gerçekleşme olasılığı düşüktür. Bu yüzden, fiili tahsisatın izleyeceği sıradan bağımsız olan tahsisat kuralları cazip bir sınıf oluşturmaktadırlar. Bu tezde, yukarıda sözü geçen özellik tutarlılık prensibi ile modellenmekte ve çeşitli tek ve çok değerli tutarlı kural sınıfları be lirlenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONSISTENCY IN HOUSE ALLOCATION PROBLEMS Haluk İ. Ergin M.S. in Mathematics Supervisor: Asst. Prof. Dr. Alexander Goncharov June, 1999 In house allocation problems, we look for a systematic way of assigning a set of indivisible objects, e.g. houses, to a group of individuals having pref erences over these objects. Typical real life examples are graduate housing, assignment of offices and tasks. Once an allocation is decided upon, the actual assignments of the agents are not likely to take place simultaneously. There fore, rules whose predictions are independent of the sequence in which the actual assignments are realized turn out to be very appealing. We model this property via the consistency principle and identify various classes of consistent rules and correspondences.