Sosyal medya pazarlama stratejilerinin marka sadakati üzerindeki etkisinin araştırılması: Özbekistan'da artel electronics örneği
Investigating the effect of social media marketing strategies on brand loyalty: The case of artel electronics in Uzbeki̇stanshokhida nurullaeva
- Tez No: 837310
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SERKAN AKGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Social Media, Marketing, Customer, Brand
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Kent Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Sosyal Medyanın giderek genişleyen kullanımına uygun olarak, medya aracılığıyla yapılan iş ve pazarlama, endüstrileri yeniden canlandırdı ve bu yeni ekipmanı kullanan müşterilerin ilgisini çekti. Bu sosyal medyalar kuruluşların hedef kitlelerine ulaşmaları için güçlü araçlardır. Dünyada 4,1 milyardan fazla insan sosyal ağlar aracılığıyla birbiriyle iletişim halinde. Sosyal ağlardaki bu devasa insan potansiyeli, her şirkete sosyal ağ varlığı ve doğru pazarlamayla müşterilerini her geçen gün artırma fırsatı veriyor. İletişimi izlemek ve kolaylaştırmak için sosyal medya pazarlaması (SMM) kullanılmıştır. Müşteriler ve markalar arasındaki etkileşimler. Her ne kadar inkar edilemese de bu aracın ortaya çıkışıdır. Müşterilerin satın alma davranışlarını olumlu yönde etkileyen etkili bir faktör olarak değerlendirilmekte ve pazarlamacılar için bir zorluk olarak görülmektedir. Çünkü SMM, bir marka oluşturmada ve uzun vadeli müşteri ilişkileri kurmada önemli bir faktör olabilir. Bu nedenle pazarlamacıların önümüzdeki fırsatları ve zorlukları benimsemesi kritik önem taşıyor. Sosyal medya bağlamında uygun pazarlama faaliyetleri arayışının ışığında, hangi faaliyetlerin daha büyük etki yaratıp daha iyi marka değeri yaratabileceğini anlamak ve müşteri sadakatini belirlemek gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, Sosyal Medya Pazarlama Stratejilerinin Marka Sadakatine Etkisini ve sosyal medya pazarlama faaliyetlerinin marka bilinirliğine etkisini Özbekistan'daki Artel Elektronik örneğinde araştırmaktır. Sonuçlar, Sosyal Medyanın esnek olduğunu ve müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine cevap verebildiğini gösterdi. Anahtar kelime: Sosial Media, SMM, Pazarlama, Müşteri, Marka
Özet (Çeviri)
In accordance with the ever-expanding use of Social Media, business and marketing through the media have revitalized industries and attracted customers using this new equipment. These social media are powerful tools for organizations to reach their target audience. More than 4.1 billion people in the world are related to each other through social networks. This huge human potential in social networks gives every company the opportunity to increase its customers every day with its social network presence and proper marketing. Social media marketing (SMM) has been used to monitor and facilitate communication. Interactions between customers and brands. Although it cannot be denied, the emergence of this tool. It is considered as an effective factor that positively affects the purchasing behavior of customers and is seen as a challenge for marketers. Since SMM can be a key factor in building a brand and building long-term customer relationships. Therefore, it is critical for marketers to embrace the opportunities and challenges ahead. In light of the search for appropriate marketing activities in the context of social media, it is necessary to understand which activities can have a greater impact and result in better brand value and determine customer loyalty. The purpose of this study was to investigate the Impact of Social Media Marketing Strategies on Brand Loyalty and the impact of social media marketing activities on brand awareness on the Case of Artel Electronics in Uzbekistan. The results showed that Social Media is flexible and able to respond to the needs and demands of customers.