Gender, racial, and social norms among the second- and third- generation Turkish female immigrants in Germany
Almanya'daki ikinci ve üçüncü kuşak Türk kadın göçmenlerin cinsiyet, ırk ve sosyal normları
  1. Tez No: 849075
  2. Yazar: EREM MELİS TÜRKAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KADİR ONUR UNUTULMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Entegrasyon, Ataerkillik, ekonomik, sosyal ve kültürel sermaye, Habitus, Integration, Patriarchy, Intersectionality, economic, social, and cultural capital, Habitus
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışmanın amacı, Almanya'daki ikinci ve üçüncü nesil Türk kökenli kadınlar arasında entegrasyon ve ataerkillik kavramları arasındaki ilişkiyi bulmak; dahası, nesiller arasındaki farklılıkları tespit etmek. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışmanın verileri, 16'sı üçüncü nesil ve 13'ü ikinci nesil olmak üzere 29 katılımcıyla çevrimiçi görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Daha sonra toplanan veriler temalar altında analiz edilmiştir. Bulgular, entegrasyon ve ataerkillik kavramları arasında ters bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to find the correlation among the concepts of integration and patriarchy among the second- and third- generation women of Turkish descent in Germany; moreover, to spot the differences between generations. This study utilized a qualitative research method. The data for this study was collected by means of online interviews with 29 respondents, 16 of which were third- generation and 13 of which were second- generation respondents. The collected data was then analyzed under themes. The finding displays an inverse correlation between the two concepts of integration and patriarchy.