Artificial intelligence (AI) in the financial sector: The middle East and North Africa (MENA) region case
Finans sektöründe yapay zeka (YZ): Orta Doğu ve Kuzey Afrika (ODKA) bölgesi örneği
- Tez No: 854513
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA SUNDU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: Yapay Zeka (AI), Finans Sektörü, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA), Benimsenme, Artificial Intelligence (AI), Financial Sector, Middle East, and North Africa (MENA), Adoption
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu çalışma, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (ODKA) bölgesindeki finans sektöründe yapay zeka (YZ) teknolojisi araçlarının uygulanması ve sonuçları hakkında finans çalışanlarının görüşlerini incelemektedir. Hem niceliksel hem de niteliksel araştırma yöntemlerini kullanarak, çalışanların profesyonel alanlarında YZ benimsemesine yönelik tutumlarını şekillendiren temel faktörleri ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Araştırmamız, ODKA bölgesindeki finans çalışanlarının YZ destekli yeniliklerin sunduğu potansiyel fayda ve zorluklarla mücadele ederken, iyimserlik, şüphecilik ve belirsizlik arasındaki karmaşık etkileşimi vurgulamaktadır. Bu bulgular, finans kurumları, politika yapıcılar ve YZ teknolojisi sağlayıcıları için değerli içgörüler sunarak, işgücünün bölgedeki finans sektöründeki AI'nin rolü üzerine bakış açısını daha kapsamlı bir şekilde anlamalarına yardımcı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines the views of financial employees on the application and implications of Artificial Intelligence (AI) technology tools in the financial sector of the Middle East and North Africa (MENA) region. By the utilization of both quantitative and qualitative research approaches, our objective is to unveil the fundamental elements influencing the perspectives of employees regarding the integration of AI in their respective professional spheres. Our study illuminates a nuanced interaction involving optimism, skepticism, and uncertainty, particularly among financial professionals in the MENA region as they navigate the potential advantages and hurdles posed by AI-driven advancements. These findings offer valuable insights for financial institutions, policymakers, and AI technology providers, helping to ensure a more comprehensive understanding of the workforce's perspective on AI's role in the region's financial sector.