Konya kuyu sularının total jerm, koliform ve pseudomonas sp. yönünden araştırılması
Investigation well waters of Konya according to total jerm, coliform and pseudomonas
- Tez No: 85468
- Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF DURAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Total jerm, Koliform, Pseudomonas sp, Üçlü Tüp ve Plak Dilüsyon yöntemleri. II
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 34
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KONYA KUYU SULARININ TOTAL JERM, KOLİFORM VE PSEUDOMONAS SP. YÖNÜNDEN ARAŞTIRILMASI Berna MUŞTU Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman Prof. Dr. YUSUF DURAK 1999, 28 Sayfa Bu çalışmada, Konya Belediyesi tarafından işletilen 20 adet sondaj kuyusu su örneklerinde, total jerm, Pseudomonas sp. ve koliformlar üçlü tüp ve plak dilüsyon yöntemleriyle araştırılmıştır. Üçlü tüp yönteminde, total koliform Kuvvetle Muhtemel Sayı (KMS) hesabı ile sıfır bulunmuştur. Pseudomonas sp. bulunamamıştır. Plak dilüsyon yönteminde, total jerm sayısı 1-100 koloni/ml arasında bulunmuştur. Su örnekleri oda sıcaklığında 7 gün süreyle bekletilmiş ve total jerm sayısı 10 koloni/ml'ye kadar ulaşmıştır. Total bakteriyal populasyonun oda sıcaklığında bekletilmekle artış gösterdiği belirlenmiştir. Sonuçlar, derin sondaj kuyularından elde edilen Konya içme ve kullanma sularının temiz olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis INVESTIGATION WELL WATERS OF KONYA ACCORDING TO TOTAL JERM, COLIFORM AND PSEUDOMONAS SP. Berna MUŞTU Selçuk University Graduate School of Natural Applied Sciences Department of Biology Supervisor : Prof. Dr. YUSUF DURAK 1999, Page: 28 In this study, twenty artesian wells have been examined by municipality of Konya. In the samples, total jerm, Pseudomonas sp. and conforms have been searched by triple tube method and the plate count method. Total coliforms and Pseudomonas sp. couldn't be found. Total jerm has been found 1-100 coloni/ml. The water samples have been left at the room temperature during 7 days and total jerm count has been risen to 103 coloni/ml. Total bacterial population : grow up best at the room temperature. According to these results, the artesian well water is clean for drinking and using in Konya. Key Words; Total jerm, Coliform, Pseudomonas sp.,Triple Tube and Plate Count methods. Ill