The effect of training satisfaction on employee motivation: A case of the Lebanese bakery sector
Çalışan motivasyonu üzerinde eğitim memnuniyetinin etkisi: Lübnan fırın sektörü örneği
- Tez No: 855997
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALEV ÖZER TORGALÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çalışan motivasyonu, İnsan Kaynakları, çalışan gelişimi, fırıncılık endüstrisi, Lübnan, eğitim, Employee motivation, Human Resources, employee development, bakery industry, Lebanon, training
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tüm araştırma anlatısını yürütme motivasyonu, İnsan Kaynakları'nın rolü ve kurumsal dünyanın çalışan gelişimine yaptığı yatırım hakkında duyulan merak ile kaynaklanmıştır. Temel amaç, endüstriyel bir sektörde iyi yapılandırılmış ve profesyonel çalışan eğitiminin önemli etkilerini ve karmaşık sonuçlarını anlamaktı. Seçilen sektör, yani Lübnan'daki fırıncılık endüstrisi, Lübnan pazarındaki geniş kapsamı ve genel ekonomideki önemi nedeniyle özel bir öneme sahipti. Kapsamlı bir literatür taraması yapıldı ve eğitim, öğrenme ve gelişim kavramlarıyla ilgili çeşitli kaynakları kapsadı. Bu kaynaklardan çıkarılan görüşler, kişiselleştirilmiş eğitimin, daha merhametli ve insan odaklı bir yaklaşımın ve sürekli öğrenmeyi ve eğitim kültürlerini teşvik etmenin ve iletişimi güçlendirmenin önemini vurguladı. Kurumsal sektörde, rekabet avantajını korumak için insan sermayesine vurgunun giderek arttığı açıktır. Eğitim ve geliştirme, çalışanların motivasyon seviyeleri ve şirketin genel performansı açısından hem çalışanlara hem de şirkete birçok avantaj ve fayda sunar. Fırıncılık endüstrisinde eğitimin güvenilirliğini artırmak ve pratik uygulamasını keşfetmek için farklı fırınlardan birkaç fırıncıyla bir anket yapıldı. Onların bakış açıları, Lübnan fırıncılık endüstrisinde eğitim durumunun ilginç bir değerlendirmesini sağladı. Bulgular, endüstride artan farkındalık gereksinimini, daha fazla çalışan güçlendirme çağrısını ve çalışan eğitimini destekleyen daha fazla zihniyete doğru bir değişikliği vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
The motivation for undertaking this entire research narrative originated from a curiosity about the role of Human Resources and the corporate world's investment in employee development. The primary objective was to comprehend the significant impacts and intricate implications associated with well-structured and professional employee training within an industrial sector. The selected sector, namely the bakery industry in Lebanon, held a special significance due to its extensive reach and importance in the Lebanese market and overall economy. A comprehensive literature review was conducted, encompassing various sources related to the concepts of training, learning, and development. The insights drawn from these sources emphasized the crucial role of personalized training, a more compassionate and human-centric approach to training, and the significance of fostering continuous learning and training cultures and empowering communication. It is evident that, in the corporate sector, the emphasis on human capital for maintaining a competitive advantage has become increasingly pronounced. Training and development offer numerous advantages and benefits to both employees, mainly in terms of their motivation levels, and the overall performance of the company. To enhance credibility and explore the practical application of training in the bakery industry, a survey was conducted with several bakers from different bakeries. Their perspectives provided an intriguing assessment of the state of training in the Lebanese bakery industry. The findings underscore the need for heightened awareness in the industry, a call for greater employee empowerment, and a shift toward more mentalities that endorse employee training.