A Parallel programing language and its runtime environment
  1. Tez No: 8593
  2. Yazar: REŞAT ENİS AKBABA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ SAATÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: paralel programlama dilleri, sonlu durum makinaları
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
IX ÖZET Bu tezde, genişletilmiş sonlu durum makinalarını kullanan bir paralel programlama dili FSMC (Finite State Machine C) geliştirilmiştir. Dilin yaratılması sırasında, paralel yazılım dilleri araştırılmış, bu diller arasından, birbirleriyle haberleşen sonlu durum makinalarını tanımlamaya yarayan Estelle dilinin yapıları, taban dil olarak sepilen“C”diline uyarlanmıştır. FSMC ile yazılmış komutları“C”diline çeviren, ve bu yazılımı koşmaya yarayan bir çalışma ortamı yaratılmıştır.
Özet (Çeviri)
1X1 SUMMARY In this thesis, a programing language FSMC (Finite State Machine C), is created which uses concurrent finite state machines. Concurrent programming languages are studied for this purpose, Among these languages, Estelle aimed at describing communicating state automata, is chosen as the model for the new language constructs, which are added the base language“C”. Also in this thesis, a translator from FSMC to C, and a runtime environment is created. Keywords : parallel programming languages, finite state machines.