Siyasal iletişim aracı olarak Twitter ve 2016-2020 Amerika Birleşik Devletleri seçimlerindeki rolü
Twitter as a political communication tool and its role in the United States elections 2016-2020
  1. Tez No: 877423
  2. Yazar: ASMARAY FISTIKCHI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BUKET ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal İletişim ve Twitter, ABD Başkanlık Seçimleri, Seçmen Davranışları, Dijital Çağ, Sosyal Medya, Keywords: Political Communication and Twitter, US Presidential Elections, Voter Behavior, Digital Age, Social Media
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Dijitalleşme, modern toplumların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu süreç, siyasal iletişim yöntemlerini köklü bir şekilde değiştirmiştir. Sosyal medya platformları, özellikle Twitter, siyasetin yapıldığı ve anlaşıldığı mekanizmaları değiştirerek, politik süreçlere katılımı aynı zamanda kamuoyu oluşumunu şekillendirmiş. Bu çalışma, sosyal medya platformlarının, özellikle Twitter'ın, siyasal iletişimde nasıl bir değişim meydana getirdiğini ve bu değişim Amerika Birleşik Devletleri 2016-2020 başkanlık seçimleri üzerindeki rolünü kapsamlı bir şekilde incelemiştir. Çalışma, Twitter'ın siyasal kampanyalar, seçmen davranışları ve medya ile etkileşim üzerindeki rolüne odaklanmaktadır. Ayrıca, Twitter'ın politik süreçler üzerindeki değişimi analiz ederken, dijital siyasal iletişimin teorik anlamda daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda çalışma, Twitter'ın siyasal iletişimde nasıl kritik bir rol oynadığını ve dijital çağda demokratik süreçleri detaylı bir şekilde incelemektedir. Elde edilen bulgular, Twitter'ın seçim süreçlerinde nasıl bir güç olarak işlev gördüğünü bunun yanı sıra siyasal iletişimin doğasını nasıl değiştirdiğini detaylı bir şekilde ortaya koymaktadır. 2016 seçimlerinde, dijitalleşme ve sosyal medya kullanımının artmasıyla seçmenlerin bilgiye erişim ve karar verme süreçlerinde köklü değişiklikler yaşanmıştır. Donald Trump, Twitter'ı etkili bir şekilde kullanarak geniş kitlelere ulaşmış, medya gündemini belirlemiştir. 2020 seçimlerinde ise, COVID-19 pandemisi, sosyal adalet hareketlerinin etkisi, seçmen davranışlarına ve kampanya stratejilerine yön vermiştir. Joe Biden, sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak genç ve çeşitli etnik gruplara ulaşmayı başarmıştır. Sonuç olarak, Twitter'ın siyasal iletişimde belirleyici bir rol oynadığı, bilgi akışını hızlandırdığı, seçmen iletişimini kişiselleştirdiği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Digitalisation has become an indispensable part of modern societies. This process has radically changed the methods of political communication. Social media platforms, especially Twitter, have changed the mechanisms through which politics is made and understood, shaping participation in political processes as well as the formation of public opinion. This study comprehensively analyses how social media platforms, especially Twitter, have changed political communication and its role in the 2016-2020 presidential elections in the United States. The study focuses on the role of Twitter on political campaigns, voter behaviour and interaction with the media. It also aims to contribute to a better theoretical understanding of digital political communication while analysing Twitter's change on political processes. In this context, the study analyses in detail how Twitter plays a critical role in political communication and democratic processes in the digital age. The findings reveal in detail how Twitter functions as a force in electoral processes and how it has changed the nature of political communication. In the 2016 elections, digitalisation and increased use of social media led to radical changes in voters' access to information and decision-making processes. Donald Trump reached large masses by using Twitter effectively and set the media agenda. In the 2020 elections, the COVID-19 pandemic and the impact of social justice movements shaped voter behaviour and campaign strategies. Joe Biden managed to reach young people and various ethnic groups by using social media effectively. In conclusion, it was found that Twitter played a decisive role in political communication, accelerated the flow of information and personalised voter communication.