Treatment of the soil under asphalt road rehabilitation: Case of work in Senegal
Asfalt yol rehabilitasyonu kapsamında toprağın işlenmesi: Senegal'deki iş örneği
  1. Tez No: 880959
  2. Yazar: SALIA SAMAKE
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. NECATİ AĞIRALİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Rehabilitasyon çalışmaları, 1 numaralı ulusal yol, Geoteknik çalışmalar, Bozunma Sapması, Boyutlandırma
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Antalya Bilim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Yoksullukla mücadele etmek ve başta Mali olmak üzere komşu ülkelerle alt bölgesel entegrasyonu teşvik etmek amacıyla Senegal Yol İşleri ve Yönetim Ajansı (AGEROUTE Senegal), toplamda yaklaşık 250 km uzunluğundaki Tambacounda-Kidira-Bakel yolunun rehabilitasyonu görevini üstlendi. ve 80 km'den fazla alana yayılan Tambacounda-Goudiry ekseni. Bu önemli alt bölgesel eksenin restorasyonu yalnızca Senegal ve Mali arasındaki hizmetin iyileştirilmesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda 1 No'lu Ulusal Karayolu (RN1) üzerindeki bu önemli uluslararası eksen boyunca ulaşım maliyetini de önemli ölçüde azaltacaktır. Halihazırda kullanımda olan bir kaplama yapısında bulunan bir veya daha fazla kusurun düzeltilmesiyle, rehabilitasyonun yapının kalan taşıma kapasitesini arttırması beklenmektedir. Bu çalışma Tambacounda-Goudiry bölümü rehabilitasyon projesinin yaklaşık 80 km'lik kısmına yönelik geoteknik araştırmaların bir bileşenidir. Bozulma okumaları, sapma ölçümleri, tanımlama testi sonuçları, mevcut yol ve platform (destekleyici toprak) üzerindeki taşıma kapasitesi araştırmaları gibi görsel yüzey durumu sonuçları ve son olarak ödünç alınan malzemelerin/taş ocaklarının teknik şartnamelere uygunluğu göz önünde bulundurularak Piyasa bu çalışmaların temelini oluşturdu. Ayrıca, bu araştırmanın sonuçları TDO'nun boyutunun doğrulanmasına olanak sağladı. 8 Yeni kaplama yapısına yönelik farklı varyantların Alize III CLBR yazılımı tarafından boyutlandırılması, sonunda aşağıdaki yapının benimsenmesine yol açtı: - 5 cm'lik bitümlü beton; - 12 cm'lik çakıl bitümü; - Lateritik çakıl 23 cm'nin üzerinde %3 çimentoya iyileştirildi; - 24 cm'nin üzerinde lito-stabilizasyon; - 20 cm'nin üzerinde doğal lateritik çakıl
Özet (Çeviri)
In order to combat poverty and promote sub-regional integration with neighboring countries, especially Mali, the Senegalese Roads Works and Management Agency (AGEROUTE Senegal) took on the task of rehabilitating the Tambacounda-Kidira-Bakel road, which spans approximately 250 km in total, and the Tambacounda-Goudiry axis, which spans more than 80 km. Not only will the restoration of this crucial sub-regional axis help to improve the service between Senegal and Mali, but it will also significantly lower the cost of transportation along this crucial international axis on National Road No. 1 (RN1). By correcting one or more of the flaws found on a pavement structure that is currently in use, rehabilitation is expected to increase the structure's residual bearing capacity. This work is a component of the geotechnical investigations for the 80 km or so of the Tambacounda-Goudiry section rehabilitation project. The visual surface condition results, such as degradation readings, deflection measurements, identification test results, bearing capacity surveys on the existing roadway and platform (supporting soil), and lastly the borrow materials/quarries with an eye toward their compliance with the technical specifications of the market, served as the foundation for these studies. Furthermore, the results of this investigation allowed for the TDO's sizing to be verified. 6 The dimensioning by the Alize III CLBR software of the different variants for the new pavement structure finally led to the adoption of the structure below: - Bituminous concrete of 5 cm; - Grave bitumen of 12 cm; - Lateritic gravel improved to 3.0% cement over 23 cm; - Litho-stabilization over 24 cm; - Natural lateritic gravel over 20 cm