Iğdır ilinde tarımsal kredi kullanımı, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
Agricultural credit use in Iğdır province, problems faced and solution suggestions
  1. Tez No: 892632
  2. Yazar: MUHAMMET ALİ KARA
  3. Danışmanlar: DR. KASIM ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Iğdır, Tarım, Tarımsal Kredi, Çözüm Önerileri, Iğdır, Agriculture, Agricultural Credit, Solution Suggestions
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Iğdır Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu araştırmada Iğdır İli Merkez İlçesindeki tarımsal işletmelerde tarımsal kredi kullanımının, kredinin üretici üzerindeki etkisinin, amacına uygun kullanılıp kullanılmadığının ve işletmenin lokasyonunun belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ziraat Bankası kredinin kökeninde, kredi alma ve geri ödemede karşılaşılan sıkıntılı konuları ve bu sorunlara çözüm önerileri sunmaktadır. Bir araç olarak düşünülmüştü. Bilgiler, basit rastgele örnekleme yöntemini kullanan örneklemdeki işletmelere yönelik bir anket aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmada yüzde hesaplamaları ve Ki-kare istatistiksel analizinden yararlanılarak sonuçlar kayıt altına alınmış ve yorumlanmıştır. Araştırma, kredi verenlerin kredi almada çeşitli sorunlar yaşadıklarını ortaya koyuyor. Ziraat Bankası'nın önemli bir kredi sağlayıcısı olduğu, faiz oranlarının yüksek, formalite ve bürokrasilerin yoğun olduğu anlaşılmaktadır.
Özet (Çeviri)
This research aims to determine the use of agricultural credit in agricultural enterprises in the Central District of Iğdır Province, the effect of the credit on the producer, whether it is used for its intended purpose and the location of the enterprise. Ziraat Bank offers the origin of the loan, the problematic issues encountered in obtaining and repaying the loan, and offers solutions to these problems. It was intended as a tool. Information was collected through a survey of businesses in the sample using the simple random sampling method. In the research, the results were recorded and interpreted using percentage calculations and Chi-square statistical analysis. The research reveals that lenders experience various problems in obtaining loans. It is understood that Ziraat Bank is an important credit provider, interest rates are high, formalities and bureaucracies are intense.