F is for film, G is for Greenaway: The cinematic representation in the films of Peter Greenaway
Filmin F'si Greenaway'in G'si: Peter Greenaway filmlerinde sinematik temsil
- Tez No: 89694
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEZİH ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Sinematik temsil, Egemen Sinema, Karşı Sinema. iv, Cinematic representation, Dominant cinema, Counter cinema. m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
ÖZET FİLMİN F'Sİ, GREENAWAY'iN G'Sİ: PETER GREENAWAY FİLMLERİNDE SİNEMATİK TEMSİL Dilek Kaya Mutlu Grafik Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Tez yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Nezih Erdoğan May, 1999 Bu çalışmada İngiliz yönetmen Peter Greenaway'in son sekiz filminin sinematik temsil açısmdan incelenmesi amaçlanıyor. Egemen sinemanın temsilcisi olduğu ilke ve uygulamaların ortaya koyduğu sinematik temsile karşılık, temelde bu ilke ve uygulamaların sorgulanması ve alternatif sinematik temsil biçimlerinin arayışları üzerine kurulmuş olan bu filmler 'sinema üzerine cümleler' olarak alınarak hakim ve karşı sinema pratikleri bağlamında bir değerlendirmeye tabii tutuluyor.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT F IS FOR FILM, G IS FOR GREENAWAY: THE CINEMATIC REPRESENTATION IN THE FILMS OF PETER GREENAWAY Dilek Kaya Mutlu M.F.A. in Graphical Arts Supervisor: Assist. Prof. Dr. Nezih Erdoğan May, 1999 This study aims at investigating the last eight feature films of the British filmmaker, Peter Greenaway, with regard to the cinematic representation. As opposed to the cinematic representation suggested by the principles and conventions of dominant cinema Greenaway's films, which are based on a questioning of those principles and conventions and on a search for alternative forms of cinematic representation, are considered to be 'sentences on cinema' and investigated within the context of dominant and counter cinematic practices.