Enhancing warehouse efficiency through an integrated stock management system: A comprehensive study
Entegre bir stok yönetim sistemiyle depo verimliliğinin artırılması: Kapsamlı bir çalışma
  1. Tez No: 898814
  2. Yazar: ERNEST SUH NJI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALPER FİDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: depo verimliliği, entegre stok yönetim sistemi, yapay zeka, görüntü algılama, görüntü sınıflandırma, makine öğrenmesi, envanter takibi, tedarik zinciri yönetimi, operasyonel optimizasyon, warehouse efficiency, integrated stock management system, artificial intelligence, image detection, image classification, machine learning, inventory tracking, supply chain management, operational optimization
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Makale, görüntü algılama ve sınıflandırmada AI ile deponun etkinliğini artıran entegre bir stok yönetim sistemi için bir tez sunmaktadır. Depolamadaki etkisizlik, operasyonel maliyetleri artırabilir ve tedarik zinciri yönetimi ortamında gecikmelere neden olabilir. Önerilen bu AI sistemi, envanter süreçlerini kolaylaştırmayı, insan hatalarını azaltmayı ve gerçek zamanlı veri doğruluğunu sağlamayı amaçlamaktadır. Araştırma, yürürlükteki stok yönetimi uygulamalarının ve bunların yetersizliklerinin analiziyle başlar. Araştırma daha sonra, özellikle görüntü algılama ve sınıflandırma alanlarında stok öğelerini doğru bir şekilde tanımlayan ve sınıflandıran bir sistem geliştirmek için AI'daki gelişmeleri inceler. Bu, farklı depolarda yürütülen vaka çalışmalarından alınan ampirik verilerle envanter doğruluğu, işleme hızı ve genel verimlilik ölçütleri kullanılarak etkinlik açısından değerlendirilecektir. Sonuçlar, stok yanlış yerleştirme ve yanlış tanımlama vakalarının sayısının azalmasıyla envanter yönetiminde büyük bir gelişme olduğunu göstermektedir. Bu tez, AI sisteminin farklı depo ortamlarında genelleştirilebilir olup olmadığını ve büyük ölçekli operasyonlar açısından ölçeklendirilebilir olup olmadığını tartışacaktır. AI destekli stok yönetim sistemlerinin uygulama, iş gücü eğitimi ve sistem bakımıyla ilişkili maliyetleri nasıl etkileyeceği konusunda çıkarımları vardır. AI'nın depo verimliliğini devrim niteliğinde değiştirme ve envanter yönetiminde yeni standartlar belirleme konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğu sonucuna varır. Küresel tedarik zincirlerinin değişen ihtiyaçları ışığında daha fazla araştırma ve geliştirme yapılmalıdır.
Özet (Çeviri)
The paper presents a thesis for an integrated stock management system that increases the effectiveness of the warehouse with AI in image detection and classification. The ineffectiveness in warehousing could increase operational costs and bring about delays within the supply chain management environment. This proposed AI system seeks to streamline inventory processes, reduce human errors, and ensure data accuracy in real-time. The research starts with an analysis of the stock management practices in place and their inadequacies. The research then reviews developments in AI for developing a system that correctly identifies and classifies stock items, more so in the areas of image detection and classification. This will be evaluated in terms of effectiveness using the inventory accuracy, processing speed, and overall efficiency metrics with empirical data drawn from the case studies conducted in different warehouses. Results indicate a huge enhancement in inventory management, with a reduced number of cases of stock misplacement and misidentification. This thesis will discuss whether the AI system is generalizable across different settings of warehouses and can be scaled up concerning large-scale operations. It has implications for how AI-driven stock management systems will affect costs associated with their implementation, workforce training, and system maintenance. It concludes that AI has huge potential to revolutionize warehouse efficiency and set new standards in inventory management. Further research and development should be done in the light of changing needs of global supply chains.