Orta ölçekli şirketlerde şirket kültürünün dijital dönüşüm ve teknoloji uygulamalarına etkisi
The effect of corporate culture on digital transformation and technology applications integration in medium-sized companies
  1. Tez No: 904994
  2. Yazar: UĞURCAN BALOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AŞKIN DEMİRAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Yönetim Bilişim Sistemleri, Management Information Systems
  6. Anahtar Kelimeler: Şirket Kültürü, Dijital dönüşüm, Teknoloji uygulamaları, Corporate culture, Digital transformation, Technology Application
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu tez çalışmasında orta ölçekli şirketlerde şirket kültürünün dijital dönüşüm ve teknoloji uygulamalarına etkisi incelenmek istenmiştir. İncelemelerde şirket kültürünün oluşmasında şirketin organizasyonel yapısının etkisi vardır, şirket kültürünün oluşmasında şirketin çalışan seçimlerinin etkisi vardır, orta ölçekli şirketlerde şirket kültürünün dijital dönüşüm ve teknoloji uygulamalarına etkisi vardır, orta ölçekli ve uluslararası müşterilere sahip şirketlerde şirket kültürünün dijital dönüşüm ve teknoloji uygulamalarına etkisi vardır, dijital dönüşüm ve teknoloji uygulamaları süreçlerinde yönetici ve süreç analiz değerlendirmelerinin etkisi vardır ve dijital dönüşüm ve teknoloji uygulamaları süreçlerinde başarılı olmanın yönetici etkileri ve sektörel dağılımla ilişkisi vardır başlıkları savunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to examine the impact of company culture on digital transformation and technology practices in medium-sized companies. In the examinations, the following topics were defended: the organizational structure of the company has an impact on the formation of company culture, the company's employee choices have an impact on the formation of company culture, company culture has an impact on digital transformation and technology applications in medium-sized companies, company culture has an impact on digital transformation and technology applications in medium-sized companies with international customers, manager and process analysis evaluations have an impact on digital transformation and technology applications processes, and being successful in digital transformation and technology applications processes is related to manager effects and sectoral distribution.