Asarsuyu vadisi alan kullanım potansiyelinin Düzce kent gelişiminde su kaynakları yönetimi açısından değerlendirilmesi
Evaluation of the land-use the potential of Asarsuyu river valley in terms of the management of water resources in the development of Düzce town
- Tez No: 90880
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜNİZ AKINCI KESİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Akarsular, Su Kaynakları Yönetimi, Havza Yönetimi, Su Kirliliği, Peyzaj Planlama, Düzce, Bolu, Asarsuyu, Rivers, Management of Water Resources, Management of Watershed, Water Pollution, Landscape Planning, Bolu, Düzce, Asarsuyu
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 259
Özet
Ill ÖZET v, - _,, ASARSUYU VADİSİ ALAN KULLANIM POTANSİYELİNİN DÜZCE KENT GELİŞİMİNDE SU KAYNAKLARI YÖNETİMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ UZUN, Osman Yüksek Lisans, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Güniz A. KESİM Ortak Tez Danışmanı: Prof. Dr. Metin BAŞAL Ocak 1999, 243 sayfa Bu çalışmada su kaynaklan yönetiminin ülkemizdeki mevcut durumu, Amerika Bileşik Devletleri ve Avrupa'daki bazı ülkelerin konuyla ilgili yaklaşımları, Avrupa Topluluğu Çevre Eylem Planları ve Ülkemizdeki Kalkınma Planlarındaki doğal kaynakların planlanmasına ilişkin veriler su kaynakları planlanması ve yönetimi merkezinde incelenmiştir. Ayrıca Asarsuyu Vadisi'nin doğal ve kültürel özellikleri de incelenerek araştırma alanının su kaynakları ve mevcut alan kullanımları yönünden sorunları, ülkemizdeki su kaynakları yönetimindeki sorunlar ışığında ortaya konulmuştur. Sonuçta, Asarsuyu Vadisi'ne ilişkin veriler ile su kaynaklan yönetimine ilişkin veriler ekolojik planlamaya dayalı bir planlama yaklaşımı içerisinde özümsenerek Asarsuyu Vadisi'nde su kaynakları yönetimiyle ilgili bir idari yapılanma önerisi getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT EVALUATION OF THE LAND - USE POTENTIAL OF ASARSUYU RIVER VALLEY IN TERMS OF THE MANAGEMENT OF WATER RESOURCES IN THE DEVELOPMENT OF DÜZCE TOWN UZUN, Osman M.S.c. Department of Landscape Architecture Supervisor Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM Co-Supervisor: Prof. Dr. Metin BASAL January 1999, 243 pages In this study planning and management of water resources are investigated while researching the recent situation of water resources management in our country, the approach of United States and some countries in Europe about this subject, the data taken from the European Community Environment Action Plans and the planning of natural resources in the Development Plans in our country. The problems in the management of water resources in our country is defined and according to this study examining the natural and culturel properties of Asarsuyu Valley the problems of current land - use and water resources of the research area is determined. In conclusion, the data taken from both the Asarsuyu Valley and the management of water resources are investigated within the approach of a planning based on ecological planning, an administrative structure about the management of water resources in Asarsuyu Valley is proposed.