Basel uzlaşısının, uluslararası ve Türk bankacılık sektörüne etkisi
Analysis of basel accord capital adequacy on banking sector at Turkey and international
  1. Tez No: 916709
  2. Yazar: NAİM KAHVECİ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SARA ONUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Sermaye Yeterliliği, Basel Uzlaşıları, Kredi Riski, Banking, Capital Adequacy, Basel Compromises and Credit Risk
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Kahveci, Naim,“Basel Uzlaşısının, Uluslararası ve Türk Bankacılık Sektörüne Etkisi”, Yüksek Lisans Tezi, Kırıkkale, 2019. Bu araştırma genel olarak bankacılık, sermaye yeterliliği, Basel uzlaşıları, kredi riski konularını kapsamaktadır. Özelde ise araştırmada amaçlanan Uluslararası Takas Bank bünyesinde ihdas edilen Basel komitesince ekonomik krizleri önlemeye ilişkin yayımlanan birtakım kuralların teorik ve pratikte bankacılık sistemine uygulanmasının incelenmesidir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre teoride ekonomik krizlerin önüne geçmek için bankacılık alanında yapılan düzenlemelerin faydalı olduğu söylenebilir. Pratikte ise her yayımlanan uzlaşı belli bir dönem sonra revize edilmeye muhtaç olmaktadır. Revizyon sebeplerinin en önemli nedeni hesaplanamaz risklerin her zaman var olduğu gerçeğidir.
Özet (Çeviri)
Kahveci, Naim, Analysis of Basel Accord Capital Adequacy on Banking Sector at Turkey and International. Level Master's Thesis, Kırıkkale, 2019 This research compires in general the issues banking, capital adequacy, Basel compromises and credit risk. Through this research, in particular, the aim of the study is to examine the application of certain rules published by the International Takas Bank to prevent economic crises to the banking system in theory and practice. According to the results of the research, it can be said that the regulations made in the banking field are useful in order to prevent economic crises in theory. In practice, each consensus is in need of revision after a certain period. The most important reason for the revision reasons is the fact that there are always incalculable risks.