Mutlak Cesaro toplanabilme metotları
Absolute Cesaro summability methods
  1. Tez No: 918544
  2. Yazar: ELİFE GİZEM BEŞPARMAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADİVE NİHAL TUNCER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak toplanabilme çarpanları, Mutlak toplanabilme metodları, Cesàro ortalaması, Abel dönüşümü, Minkowski eşitsizliği, Hölder eşitsizliği, Hemen hemen artan diziler, yarı - kuvvetli artan diziler, yarı monoton diziler, Absolute summability factors, Absolute summability methods, Cesàro mean, Abel transform, Minkowski inequality, Hölder inequality, Almost increasing sequences, quasi - power increasing sequences, quasi-monotone sequences
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
MUTLAK CESÀRO TOPLANABİLME METOTLARI Elife Gizem BEŞPARMAK Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi, Ocak 2025 Danışman: Doc.Dr. A. Nihal TUNCER ÖZET Çalışma altı bölüm içermektedir. Birinci bölümde, genel bilgiler ve literatür çalışması yer almıştır. İkinci bölümde, çalışmada kullanılan temel tanım ve teoremler yer almıştır. Üçüncü bölümde, hemen hemen artan diziler yerine yarı -kuvvetli artan diziler kullanılarak, daha zayıf koşullarda sonsuz serilerin toplanabilme metotlarını içeren iki teorem ve ispatları yer almıştır. Dördüncü bölümde, azalmayan diziler yerine hemen hemen artan ve -yarı monoton diziler kullanılarak, sonsuz serilerin toplanabilme metotlarını içeren teorem ve ispatı yer almıştır. Beşinci bölümde, hemen hemen artan dizi ve -yarı monoton diziler kullanılarak sonsuz serilerin ve toplanabilme metotlarını içeren iki teorem ve ispatları yer almıştır. Altıncı ve son bölümde ise teoremlerden elde edilen sonuçlar yer almıştır.
Özet (Çeviri)
ABSOLUTE CESÀRO SUMMABILITY METHODS Elife Gizem BEŞPARMAK Erciyes University, Graduate School of Natural and Applied Sciences Master Thesis, October 2025 Supervisor: Title: Assoc. Prof. Dr. A. Nihal TUNCER ABSTRACT The study includes six chapters. The first chapter includes general information and literature study. In the second chapter, the basic definitions and theorems used in the study are included. In the third part, two theorems and their proofs are included, which include the summability methods of infinite series under weak conditions, using quasi -power increasing sequences instead of almost increasing sequences. In the fourth chapter, the theorem and its proof are given, which include summability methods of infinite series using almost increasing and -quasi monotonic sequences. instead of non-decreasing sequences. In the fifth chapter, two theorems and their proofs are included, which include the and summability methods of infinite series using almost increasing sequences and -quasi-monotone sequences. In the sixth and last chapter, the results obtained from the theorems are included.