Local vs global digital marketing economic considerations for business
İşletmeler için yerel ve küresel dijital pazarlamanın ekonomik değerlendirmesi
- Tez No: 925105
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLDENUR ÇETİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: dijital pazarlama, ekonomik hususlar, yerel ve küresel stratejiler, işletme büyümesi, karma yöntemler, digital marketing, economic considerations, local versus global strategies, business growth, mixed-methods
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyal, Ekonomi ve Siyasal İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dijital Ekonomi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu tez, hem yerel hem de küresel dijital pazarlamanın farklı alanlarını, kavramsal yapıları, stratejik teknikleri ve ekonomik sonuçları vurgulayarak incelemektedir. Çalışma, dijital pazarlama tekniklerinin temelini anlamak için ekonomi teorisini içermekte olup, dijital pazarlama prensiplerini ve gelişimlerini inceleyerek başlamaktadır. Bundan sonra, belirli yerel dijital pazarlama taktiklerini araştırarak, yerel kitlelere başarılı bir şekilde hedeflenmesine odaklanmış ve bunları dünya çapındaki kitleler için tasarlanmış taktiklerle karşılaştırmaktadır. Yerel ve küresel planların giderlerini ve gelir üretme potansiyellerini karşılaştırmak için kapsamlı bir ekonomik analiz yapılmaktadır. Her iki alandan etkili reklamların örnek olay çalışmaları, en iyi uygulamaları ve etkili uygulamaları göstermek için deneysel bileşende yer almaktadır. Farklı taktiklerin pratik sonuçları, bu ekonomik performans karşılaştırmasında gösterilmektedir. Her bilgi parçası, güvenilir web kaynaklarından titizlikle toplanarak, güncel ve kapsamlı bir bakış açısı sağlanmaktadır. Bu araştırmanın amacı, yerel ve uluslararası bağlamlarda çevrimiçi reklamcılığın karmaşık ve dinamik doğası hakkında hem uygulamacılara hem de akademisyenlere kapsamlı bir bilgi sunmaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis explores the disparate domains of digital marketing, both local and worldwide, with an emphasis on conceptual structures, strategic techniques, and economic consequences. The study incorporates economic theory to comprehend the basis of digital marketing techniques, starting with an examination of digital marketing principles and their development. After that, the study explores certain local digital marketing tactics, focusing on ways to successfully target local audiences, and compares them with tactics intended for a worldwide audience. To compare local and global plans' expenses and potential for income generation, a thorough economic analysis is carried out. Case studies of effective advertisements from both domains are included in the empirical component to show best practices and effective implementations. The practical ramifications of various tactics are shown in this comparison of economic performance. Each piece of information is carefully collected from reliable web resources, guaranteeing a current and thorough viewpoint. The goal of this research is to give practitioners and academics in equal measure comprehensive knowledge about the complex and dynamic nature of online advertising in local and international contexts.