Performance optimization an AC electric arc furrace by extensive field measurements and computer simulation
Alan ölçümleri ve bilgisayar simulasyonu ile AA ark ocağı başarımının iyileştirilmesi
- Tez No: 93432
- Danışmanlar: DR. ERBİL NALÇACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Elektrik Ark Ocağı, MATLAB, Ark Kararlılığı iv, Electric Arc Furnace, MATLAB, Arc Stability 111
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
öz ALAN ÖLÇÜMLERİ VE BİLGİSAYAR SİMULASYONU İLE BİR AA ARK OCAĞI BAŞARIMININ İYİLEŞTİRİLMESİ Selçuk, Fatih İsmail Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Erbil Nalçacı Eylül 2000, 105 sayfa Bu tez kapsamında, alan ölçümlerinde elde edilen veriler kullanılarak bir AA ark ocağı başarımı çözümlemesi yapılmıştır. Alan ölçümleri için bir Veri Toplama Düzeneği kullanılmıştır. Bu ölçümlerde gerekli gerilim ve akım değerleri tüm bir döküm boyunca, ocağın normal çalışma koşullarında, belli bir örnekleme oranında kayıt edilmiştir. Elde edilen verilerin analizinde MATLAB yazılımı kullanılmıştır. Toplanan veriler güç, enerji, ark boyu gibi sistem parametre değişimlerinin incelenmesinde kullanılmıştır. Sistem başarımı ve bu başarımın artırılmasıyla ilgili öneriler tezin ilerleyen bölümlerinde verilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE OPTIMIZATION OF AN AC ELECTRIC ARC FURNACE BY EXTENSIVE FIELD MEASUREMENTS AND COMPUTER SIMULATION Selçuk, Fatih Ismail M.Sc, The Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Dr. Erbil Nalçacı September 2000, 105 pages In this thesis, the performance of an Electric Arc Furnace is analyzed by using the data taken in the field. In these field measurements a Data Acquisition System (DAQ) is used. In each measurement, the necessary voltage and current variables in the system are recorded at an appropriate sample rate for the whole operation cycle under normal operation conditions. In the analysis and calculations the software package; MATLAB is used. The collected data is utilized to analyze the power, energy and arc length variations in the system. Discussions about the system performance, and some proposals to increase the performance of the system are also given in the latter sections of the thesis.