Performance optimization of an AC arc furnace system
  1. Tez No: 56475
  2. Yazar: DAVUT ALPER AKDAĞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUAMMER ERMİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik Ark Ocağı, Statik Kompanzasyon Sistemleri, EMTDC/PSCAD iv, Electric Arc Furnace, Static VAR Compensator, EMTDC/PSCAD m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
öz BİR AA ELEKTRİK ARK OCA?I SİSTEMİNİN BAŞAREVÜNIN EN İYİLENMESİ Akdağ D. Alper Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Muammer ERMİŞ Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Erbil Nalçacı Eylül 1996, 150 sayfa Bu tez, bir Elektrik Ark Ocağı (EAO) Sistemi üzerinde yapılan teorik ve pratik çalışmaları incelemektedir. Bu kapsamda, sistem üzerinde yapılan alan ölçümleri ile harmonik ve fliker seviyeleri ölçülmüş, anahtarlama sonucu oluşan geçici hal şartlan gözlemlenmiştir. Bunun yanısıra herbir ark ocağı trafo kademesi için en uygun çalışma noktalan tepit edilmiş ve bu durumlar için fliker kompanzasyon sisteminin yeterliliği incelenmiştir. Bu pratik çalışmalar simulasyon programlan yardımıyla desteklenmiştir. EMTDC/PSCAD adlı program yardımıyla EAO Sistemi, doğrusal olmayan ark davranışı ve Statik Kompanzasyon Sistemini de içine alacak şekilde modellenmiştir. Kompanzasyon sisteminin ani parametre değişimlerine gösterdiği tepkiler, harmonik azaltma yöntemleri de bu kapsamda ayrı ayrı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE OPTIMIZATION OF AN AC ARC FURNACE SYSTEM Akdağ D. Alper M. Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Muammer ERMİŞ Co-supervisor: Dr. Erbil Nalçacı September 1996, 150 pages This thesis analyzes the theoretical and practical studies which are held in an Electric Arc Furnace (EAF) System. In the scope of this thesis, field tests are performed including harmonic and flicker level measuring, switching transient observations, etc. Besides this, the optimum operating points for each EAF transformer tap have been selected and the sufficiency of the flicker compensation system has been examined. These practical studies are supported by a simulation program. With the use of a software package, called EMTDC/PSCAD, the EAF system is modelled with its nonlinear arc behaviour and Static Compensation System (SVC). The response of the SVC System to the parameter changes and the harmonic reduction techniques are investigated by different simulation runs.