A Technique of managing clients via internet
İnternet üzerinden istemcileri yönetme tekniği
- Tez No: 95525
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZİYA GÖKALP ALTUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Uzaktan Kontrol, Winsock, TCP/IP, Sunucu/İstemci, Remote Control, Winsock, TCP/IP, and Server/Client
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu çalışmada internet aracılığıyla bilgisayar kontrol yöntemi önerilmektedir. Metod kullanımı için minimum gereksinim sunucu (server) ve istemci (client) olmak üzere iki adet internet bağlantılı bilgisayardır. Sunucu bilgisayar, istemci tarafindan gönderilen bilgileri işleyerek sonuçlarını ekran görüntüsü ile birlikte istemciye geri göndermektedir. İstemci, kumanda ve görme yetkilerine göre, bilgileri sunucudan alır. Önerilen metod birden fazla sunucu ve istemciden oluşan servis sistemlerine uygulanabilir.
Özet (Çeviri)
In this study, a method of remote control of computers via internet is proposed. Minimum requirement to use the method is two computers, server and client, with internet connections Server computer processes sent command by client and sends back relevant information with its screen snapshot to client. Client gets data due to permission of remote viewing and controlling of process. The proposed software can be applied to servicing systems, which are constructed with more than one server and one client.