Öngerilmeli sürekli kirişlerin bilgisayar ile hesabı
Design of prestressed continuous beams with computer
  1. Tez No: 95613
  2. Yazar: M. SELİM ARAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL HAKKI ÇAĞATAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Öngerilmeli Beton, Öngerilmeli Sürekli Kirişler, Yük- Dengeleme Yöntemi, Prestressed Concrete, Prestressed Continuous Beams, Load-Balancing Method II
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ONGERILMELI SÜREKLİ KİRİŞLERİN BİLGİSAYAR İLE HESABI M. Selim ARAZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Yrd. Doç. Dr. İsmail H. ÇAĞATAY Yıl : 2000, Sayfa : 66 Jüri : Yrd. Doç. Dr. İsmail H. ÇAĞATAY : Prof. Dr. Cengiz DÜNDAR :Yrd. Doç. Dr. Zeliha SELEK Öngerilmeli sürekli kirişlerin tasarımında öngefilme kuvveti ve eksantrisiteyi belirlemek uzun işlemler gerektirmektedir. Bu nedenle tasarım için gerekli olan öngerilme kuvveti ve eksantrisiteyi belirleyecek bir bilgisayar programı zaman ve doğruluk açısından gerekli olmaktadır. Bu çalışmada öngerilmeli sürekli kirişlerin tasarımını Yük-Dengeleme yöntemiyle yapan bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Program kesite uygulanacak öngerilme kuvveti ve eksantrisite değerleri doğrulukla bulmaktadır. Yapılan bilgisayar programı ile literatürde mevcut örnekler çözülmüş, sonuçların uyum içinde olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS DESIGN OF PRESTRESSED CONTINUOUS BEAMS WITH COMPUTER M. Selim ARAZ DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervizor : Yrd. Doç. Dr. Ismail H. ÇA?ATAY Year : 2000, Pages : 66 Committee : Yrd. Doç. Dr. Ismail H. ÇA?ATAY : Prof. Dr. Cengiz DÜNDAR :Yrd. Doç. Dr. S. Zeliha SELEK In design of prestressed continuous beams, tedious computations are necessary to determine prestressing force and the eccentricity. For this reason a computer program is needed for rapid and accurate determination of eccentricity and the prestressing force of prestressed continuous beams. In this study, a computer program has been developed for designing the prestressed continuous beams by using Load-Balancing Method. The program determines the required prestressing force and eccentricity ofcontinuous beams. Various problems that are available in the literature have been solved using the aforementioned program and results were found to be in good agreement.