Robust fault detection by simultaneous observers
Eşzamanlı gözleyiciler ile hata bulma ve tanıma
  1. Tez No: 96226
  2. Yazar: NEJİB AMMAR
  3. Danışmanlar: PROF. A. BÜLENT ÖZGÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: linear systems, unknown-input observers, simultaneous ob servers, robust fault detection, fault diagnosis, fault isolation m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Özet Bu tezde doğrusal sistemlerde oluşabilecek hataların bulunması, tanınması ve izolasyonu problemleri, bilinmeyen girişli gözleyiciler yöntemiyle incelen mektedir. Önce bir sistemin durum vektörünün tamamını veya bir fonksiyonunu, bozucu girişlerden bağımsız olarak, gözleyebilen bilinmeyen girişli gözleyiciler incelendikten sonra, buradaki sonuçlar birden fazla sistem için tek gözleyiciden ibaret olan eşzamanlı gözleyicilere genellenmiştir. Bilinmeyen girişli gözleyicilerin hata bulma, tanıma ve izolasyonuna nasıl uygulandığı özetlendikten sonra, orijinal bir katkı olarak, eşzamanlı bilinmeyen girişli gözleyicilerin bilinen hata bulma yöntemlerinde sağlayacağı kolaylıklar gösterilmektedir. Bu yeni sonuçların uygulamadaki yararları bir simülasyon örneğiyle ayrıntılı bir şekilde gösterilmiştir. Anahtar Kelimeler : Doğrusal sistemler, bilinmeyen girişli gözleyici, eşzamanlı gözleyici, hata bulma, hata tanıma, hata izolasyonu iv
Özet (Çeviri)
Abstract This thesis addresses the problem of fault detection and isolation in linear systems based on unknown input observers. Functional disturbance decoupled observers which estimate specified or un specified linear functions of system states regardless of the disturbances are first studied. Necessary and sufficient condition for the existence of such observers are presented. The investigation is extended to simultaneous disturbance de coupled observers where multiple systems are observed by a single disturbance decoupled observer. The application of disturbance decoupled observers to fault detection and diagnosis are explicitly outlined, and a new scheme that is based on simulta neous unknown input observers is proposed to enhance the already existing schemes. Finally, a detailed simulation example is carried out to examine the utility of the proposed scheme.