Ağ yönetim teknolojileri ve bir sektör uygulaması: DIŞBANK
Network management technologies and an application in finance: DISBANK
- Tez No: 96682
- Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: SNMP, MIB, network”yönetimi, kurumsal yönetim, Spectrum, SNMP, MIB, network management, enterprise management, Spectrum
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 244
Özet
Bu tez çalışmasında temel hedef Dışbank'ın ağ yönetim süreçlerinin otomasyona geçirilmesidir. Böylelikle ağ yönetim süreçleri için kullanılan iptidai yöntemler bırakılacak, bankanın büyüme trendlerini karşılayacak daha modern, daha detaylı bir yönetim sistemi sunulacaktır. Bu tez çalışması sonunda oluşturulan yönetim sistemi ile, yerel ve uzak alan ağlan üzerinde içerdiği alarm, raporlama, olay mekanizmalarıyla proaktif bir yönetim sağlanması, hiyerarşik ağ şemaları aracılığıyla ağ üzerinde gerçekleşen olayları anında tesbit edip müdahalale ve çözüm sürelerinin kısaltılması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the major objective has been to enable Dışbank to migrate its network management processes into an automated management system. Thus the primitive methods used for network management would be abandoned and a modern and detailed network management system satisfying the growing trends of Dışbank would be constructed. In consequence of this thesis, a management system which provides proactive management with its enhanced alarm, event and reporting mechanisms has been aimed. In addition, the hierarchical mapping of LANs and WANs and their querying features are considered to minimize the problem izoliation and resolution costs.