Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit kampüs alanı avifaunası
Ondokuz Mayıs University Kurupelit kampus area avifauna
  1. Tez No: 96852
  2. Yazar: ARZU GÜRSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALUK KEFELİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Samsun, Avifauna, Morfoloji, Turkey, Samsun, Avifauna, Morphology
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KAMPUS ALANI AVİFAUNASI ÖZET Bu çalışma, Ağustos 1999- Ağustos 2000 tarihleri arasında, araştırma alanı olarak seçilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampuslinde avifaunanın tesbit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmalarda transekt, nokta sayım ve rastgele gözlem metotları uygulanarak 10 ordo ve 28 familyaya ait 66 tür ve iki alttür tesbit edilmiştir. Her türün yayılış, statü ve genel özellikleri literatürle karşılaştırılarak verilmiştir. Bu türlerin 28'i yerli, 28'i yaz göçmeni ve bir tanesi de geçit tür olarak belirlenmiş, yedi türün ise statüsü tesbit edilememiştir.
Özet (Çeviri)
11 ONDOKUZ MAYIS UNIVERSITY KAMPUS AREA AVIFAUNA ABSTRACT Land survey was made in between August 1999- August 2000 in Ondokuz Mayis University Kampus area for investigating the avifauna of this area. For this purpose transect method, point counts and random count methods were used. Finally, in this study 10 ordo, 28 family, 66 species and two subspecies were recorded. Distribution, status and general characteristics of each species are given comparatively with literatures. The status of these species are determined as 28 resident, 28 summer migrants, two winter migrants and one passage. The status of seven species could not determined.