Kontak geometride çarpım manifoldlarının yeni bir tipi üzerine
On a new type product manifold in contact geometry
- Tez No: 972205
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇETİN CAMCI
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kaehler manifoldu, Temas metrik manifoldları, Kaehler manifold, Contact metric manifolds
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Matematik Bilim Dalı
Özet
Bu doktora tezi beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde tez konusunun önemi vurgulanmış ve bu konu, yapılmış benzer çalışmalarla karşılaştırılmıştır. İkinci bölümde, tez içinde kullanılan bazı tanım ve teoremler kaynaklarıyla verilmiştir. Üçüncü bölümde temel 2-formu tam olan hemen hemen Hermityen manifoldların ve Kaehler manifoldların, kendini kesmeyen bir eğri ile çarpımları araştırılarak bu çarpım manifoldları üzerinde kontak ve Sasaki yapılar elde edilmiştir. Dördüncü bölümde tanımlanan yeni bir tip warped çarpım metriği ile elde edilen bazı çarpım manifoldları üzerindeki koneksiyonların özellikleri araştırıldı. Beşinci bölümde ise elde edilen bulgular özetlenerek bir sonuç bölümü oluşturuldu.
Özet (Çeviri)
This doctoral thesis consists of five chapters. In the introduction, the importance of the thesis subject is emphasized and this subject has been compared with similar studies. In the second chapter, some definitions and theorems used in the thesis are given with their references. In the third chapter, the product of Hermitian manifolds and Kaehlerian manifolds with the curves that don't cross themselves are investigated. Sasakian and contact structures are obtained on these product manifolds. In the fourth section, the properties of the connections on some product manifolds obtained with a new defined type of warped product metric are investigated. In the fifth section, a conclusion part is obtained by summarizing the findings.