Türk müziği makamları ile yazılmış keman için 24 kapris
24 caprices for volin written with the scales of the treditional Turkis music
  1. Tez No: 97325
  2. Yazar: M. TUĞRUL GÖĞÜŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. FARKHANG GOUSSEİNON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Keman, Kapris, Makam, Violin, Caprice, Maqam
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET TÜRK MÜZİĞİ MAKAMLARI İLE YAZILMIŞ KEMAN İÇİN 24 KAPRİS Tuğrul GOĞÜŞ Yüksek Lisans Tezi, Müzik Anasanat Dalı Danışman: Doç. Ferhang HÜSEYÎNOV Şubat 2000, 78 sayfa Bu çalışmada Türk halkının kendine özgü müzik kültürü birikiminden yola çıkılarak uluslararası dizgede yer alabilecek seviyede bir keman çalışmalımı yaratmak amaçlanmıştır. Tamamen bireysel yaratıcılık unsuru kullanılarak ve bireysel birikimden yararlanılarak oluşturulan çalışma, alanında bir ilk olma özelliğini de taşımaktadır. Yakın çevreden uluslararası olana, kendi kültürümüzden evrensel kültüre bir geçit oluşturması hedeflenmiş ve kemanda belli bir ustalık düzeyini aşmış olanlar temel alınmıştır. Dolayısıyla kesinlikle bir etüd kitabı değildir. Geleneksel Türk Sanat Müziği'nde kullanılmış olan makamlar ile oluşturulan 24 kapris, calicinin geçmişinden getirdiği ile aldığı eğitim sonucu elde ettiği kültür arasında bir köprü niteliği taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT 24 CAPRICES FOR VOLIN WRITTEN WITH THE SCALES OF THE TRADITIONAL TURKISH MUSIC Tuğrul GÖ?ÜS Master Thesis, Music Department Supervisor: Doç. Ferhang HÜSEYÎNOV Februrary 2000, 78 pages By following the accumulation of the original music culture of the Turkish people, creating a work of violin practice which would equal international standard is aimed. The work that was put together by complete individual creativeness and self experience is also a first in its field. It's purpose is to bridge the national and international practises and combine our own culture and universal traditions and it refers to those who have mastered playing the violin. So it is certainly not an etude book. The 24 caprices composed with the traditional Turkish Art Music scales combines what the player has traditionally accumulated and what he or she has developed as a result of their education.