Performance evaluation of database recovery techniques
  1. Tez No: 10507
  2. Yazar: EGE CEM EŞKİNAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güvenilirlik, veri tabanı dizgeleri, performans değerlendirimi, en iyi denetim noktası. vı, Reliability, performance evaluation, database systems, optimum checkpointing
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZET VERİ TABANI TOPARLANMA TEKNILERININ PERFORMANS DE?ERLENDİRMESİ EŞKİNAT, Ege Cem Yüksele Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Böl. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Güran Eylül 1990, 96 sayfa Birim-iş eğilimli veri tabanı sistemlerinde, güvenilirliği sağlayan toparlanma alt-dizgeleri, çoğunlukla denetim noktası alma ve denetim noktasından toparlanma yöntemini kullanırlar. Bu çalışmada, rassal modeller kullanılarak, denetim noktasından toparlanma süreci incelenmiştir. Bu süreç için daha önce geliştirilmiş modeller üzerinde değişiklikler yapılmış ve özellikle toparlanma süreleri dizgedeki birim-iş sayısına bağlı bozulmalar ele alınmış ve çeşitli performans parametreleri hesaplanmıştır. Bu sonuçlar, modelin simülasyonu yoluyla doğrulanmıştır
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE EVALUATION OF DATABASE RECOVERY TECHNIQUES EŞKÎNAT, Ege Cem M. Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof. Dr. Hasan Gliran September 1990, 96 pages In transaction-oriented database systems, the recovery subsytems providing the fault tolerance, commonly use the checkpointing, rollback and recovery method. In this work, the performace of the rollback and recovery process is analyzed, using stochastic models. Throughout the analysis, the previous models of this process are modified and in particular, the effects of the failures with recovery durations depending on the number of transactions in the system are taken into account. With this model, the mathematical expressions for various performance parameters are obtained. The results are verified through the simulation of the model.