Microprocessor based controller design and implementation for digital control of power converters
  1. Tez No: 10510
  2. Yazar: METİN FIRAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDIN ERSAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Denetleç, Mikroişlemci, ECB Yolu, Sıfır tesisleri Ateşleme Açısı Denetleci, Controller, Microprocessor, ECB Bus, Zero Crossover, Firing Angle Controller
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET GÜÇ ÇEVİRİCİLERİNİN SAYISAL OLARAK DENETLENMESİ İÇİN M1KR01ŞLEMC1YE DAYALI SAYISAL BİR DİZGE TASARLANMASI VE GERÇEKLENMESİ METİN FIRAT Yüksek Lisans Tezi Elektrik-Elekronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: üoç. ur. Aydın ERSAK 102 sayfa, Eylül 1990 Bu tezde, güç çeviricileri için, Z-80 mikroişlemci ailesi ele manlarına dayalı sayısal bir denetleç dizgesi tasarlanmış ve gerçek- lenmiştir. Çevirici bir da motorunu sürmek için kullanılmıştır. Dizge için; a) Klavye Bağlantısı, b) Video Görüntü Bağlantısı c) Ateşleme Açısı Denetleci ve d) Örneksel /Sayısal Çevirici Kartları gibi çeşitli bağlantı birimlerinin tasarım ve gerçeklenmesi gerekmiştir. Bütün kart lar, daha önceki bir çalışmada gerçekleştirilmiş olan bellek ve MİB kartlarıyla bütünleşmeleri için ECB yol standardında tasarlanmışlardır. Denetlecin programlanabilmesi için temel bir yazılım da geliştirilmiş tir. Yazılım üç ana parçadan oluşur: a) Soğuk Daşlatma b) Sıcak Başlat ma c) Denetleyici Program
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MICROPROCESSOR BASED CONTROLLER DESIGN AND IMPLEMENTATION FOR DIGITAL CONTROL OF POWER CONVERTERS Metin FIRAT M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Aydin ERSAK September 1990, 102 pages In this thesis work a digital control system, for a power converter, based on Z-80 microprocessor family elements, has been designed and implemented. The converter is used to drive a dc motor. System requires designing and inplementation of several interface cards such as; a) Keyboard Interface, b) Video Display Interface, c) Firing Angle Controller and d) Analog to Digital Conversion cards. All of them have been designed in ECB bus standard form such that they can be used as an integral part of memory and CPU cards developed in a previous work. A simple software to demonstrate the programming capability of the controller has also been developed for the mentioned system. It contains mainly 3 parts: a) Cold Starting of the System, b) Warm Starting of the System and c) Controlling Program.