An Application of explicit event tree methodology to small loss of coolant accident of candu-600 reactor
  1. Tez No: 10544
  2. Yazar: KADİR OĞUZHAN ALİEFENDİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN YEŞİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Nükleer Mühendislik, Nuclear Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Olasılıklı Güvenlik Değerlendirilmesi, Küçük Kırık Soğutucu Kaybı Kazası, Olay ağacı Analizi, Etki Vektörlü Ekspilisit Yöntem, Nükleer Güç Reak'törü. 1 1, Probabilistic Safety Assessment, Small Loss Of Coolant Accident, Event Tree Analysis, Explicit Method with Impact Vectors, Nuclear Power Reactor
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
ÛZET EKSPILISîT OLAY A?ACI YÖNTEMİNİN CANDU-600 REAKTÖRLERİNE, KÜÇÜK KIRIK SO?UTUCU KAYBI KAZASI I CİN UYGULANMASI Kadir Oguzhan ALIEFENDtO?LU Yüksek Lisans Tezi, Nükleer Mühendislik Tez Danışmanı s Prof. Dr. Orhan YESİN Ortak Tez Danışmanı s Murat ÖNDER, Nük. Yük. Müh. Eylül 1990, 77 Sayfa Bu çalışmanın ana amacı, etki vektörleri kullanılarak küçük hata ağacı /büyük olay ağacı metodunun, CANDU 600 reaktörlerinin güvenlik analizinde ve li sanslamasında yapılan olasılıklı risk değerlendirme faaliyetleri içinde, farklı bir seçenek oluşturmak üzere, bu tür reaktörlere uygulanabilirliğini göstermektir. Bu amaçla, CANDU 600 reaktörü ve küçük kırık soğutucu kaybı kazasıyla ilgili, devredeki ve devreye girecek olan sistemler incelenmiş; bu sistemler arasındaki bağımlılıklar araştırılarak, kaza sonuçlarının bilgisayar yardımıyla analizine olanak sağlayacak şekilde model leme yapılmıştır. Tez çalışmasında ETAP1 kodu, Turbo Pascal 5.5 ile çalışacak şekilde uyarlandıktan sonra, kişisel bilgisayarda kullanılmıştır. Ana Bilim Dalı Kodu 625.05.05
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN APPLICATION OF EXPLICIT EVENT TREE METHODOLOBY TO SMALL LOSS OF COOLANT ACCIDENT OF CANDU-600 REACTOR. Kadir Oguzhan ALÎEFENDÎ06LU M.S. Thesis in Nuclear Engineering Supervisor: Prof. Dr. Orhan YESİN Co-Supervisor: Murat ÖNDER, MSc. in Nuc. Eng. September 1990, 77 Pages The main objective of this study is to show the applicability of the explicit method with unique impact vector concept to CANDU 600 reactor. This method provides an alternative way for the regulatory body during the probabilistic safety analysis and licensing activities of CANDU 600 reactors. In this scope, the systems and actions before and after the accident were identified, the dependencies among them were investigated and put into a model which made it possible to make a computer aided analysis to find the consequences of the accident. In this analysis the ETAP1 computer code was used after being modified to run with Turbo Pascal Version 5.5. Science Code: 6E5.05.05