Topolojik grafların bazı özellikleri
Some properties of topological graph
- Tez No: 105737
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. ŞERİF ALDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Örtü Uzayı, Rotasyon Tasarımcısı, Voltaj Grafı
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
ÖZET TOPOLOJİK GRAFLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ ÖK, Salih Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı : Yrd.Doç.Dr. Mehmet Şerif ALDEMİR Şubat 2001,19 sayfa Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde sonraki bölümler de kullanılacak olan temel kavramlar verildi. İkinci bölümde yüzey kavramı tanıtılarak bir dikdörtgenin köşelerinin özdeşleştirilmesi ile bazı yüzeylerin nasıl elde edildiği verildi. Üçüncü bölümde bir grafın gömüsü verilerek yönlendirilebilir ve yönlendiri- lemez yüzeyler için Euler karakteristiği verildi Dördüncü bölümde örtü uzayı, örtü projeksiyonları ve voltaj graflan tanıtıla rak konu ile ilgili teoremler verildi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOME PROPERTIES OF TOPOLOGICAL GRAPH ÖK, Salih Msc.Mathematics Sopervısor:Assoc.Doç.Dr. Mehmet Şerif ALDEMİR ^. February 200 1,19 pages This task contains four sections. In the first section the basic concept which will be used in other sections were given. In second section, presenting surface concept; by identifying the angels of a rectangel, the way how to create some surface was given. In the third section, by giving underground of a graph the characteristic of Euler for the surfaces which can be directed or not, were given. In the fourth section, by presenting covering space, covering projections and voltage graphs, theorems about the subject were given. Key Words : Covering Space, Rotation Creater, Voltage Graph