Cam malzemenin iç mekanda yatay bölücü eleman olarak kullanım şekillerinin araştırılması
Research of glass material as a horizontal components in interior space
  1. Tez No: 105829
  2. Yazar: CANAN F. ÜNER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURAN YENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Glass, Horizantal Partition Compenents, Horizantal Partition Systems, Interior Space, Ceiling, Floor. n
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Çağdaş malzemelerden biri olan cam; saydamlığı, ışık geçirimliliği ve esnek tasarımlara olanak sağlaması nedeniyle iç mekan tasarımlarında tercih edilen malzemelerden biri olmaktadır. Özellikle estetik ve görsellik etkisinin ön plana çıkartılmasının önemli olduğu mekanlarda cam, tasarımcılara farklı olanaklar sağlamaktadır. Günümüzde çok sayıda cam malzeme türüne rastlamakla birlikte tasarımcıları yönlendirerek bilinçli seçimler yapılmasını sağlayacak çalışmalara tarafımdan rastlanmaması bu çalışmanın gerçekleştirilmesine sebep olmuştur. Bu çalışmada; yatay bölücü eleman olarak kullandan cam malzeme türleri ve bu cam malzeme türlerinin kullanıldığı yatay bölücü sistemler yani; tavan ve yer döşeme sistemleri gerek literatür çalışmaları yapılarak, gerekse cam malzeme imal eden ilgili firmalar üe görüşülerek araştırılmış ve araştırmalar sonucunda yatay bölücü eleman olarak kullanılan cam türleri ve yatay bölücü sistemler sınıflandırılmıştır. Anahtar Sözcükler : Cam, Yatay Bölücü Eleman, Yatay Bölücü Sistemler, İç Mekan, Tavan Döşemesi, Yer Döşemesi.
Özet (Çeviri)
As a contemporary material, glass is a preffered material for interior designs because of its transparence, light transmission and possibility of achieving flexible constructions. Especially, where the aesthetics and visuality are important, glass gives designer different possibilities. Although a lot of glass types exist in the market, having found no study, which achieves to direct designers in making conscious chooses, is the main consequence for performing this study. In this study, glass material types, which are used as horizantal partition compenents and glass partition systems, in which these glass types are used, investigated by means of the literature surveys and meetings with glass manifactures. And according to this investigations, glasses, which are used as horizantal partitions, are classified.