Nötron transport teori üzerine yeni bir nümerik çözümleme
A New numerical solution for neutron transport theory
  1. Tez No: 105893
  2. Yazar: ALİ ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİKRET ANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SN nötron transport denklemi, SGF metodu, Anizotropik Saçdma, SN Neutron Transport Theory, SGF method, Anisotropic scattering II
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ Nötron Transport Teori Üzerine Yeni Bir Nümerik Çözümleme Durmuş ARSLAN K.S.U. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI DANIŞMAN: Yard. Doç. Dr. Fikret ANLI Yü: 2001, Sayfa: 35 Jüri: Yard. Doç. Dr. Fikret ANLI Doç. Dr. Adnan KÜÇÜKÖNDER Yard. Doç. Dr. Hüseyin BİLGİÇ SGF(Spektral Green Fonksiyonu) metodu kullanılarak anizotropik saçılmak Sn nötron transport denkleminin Gauss-Chebyshev Kuadratür seti ile sayısal çözümlemesi yapılmıştır. Karşılaştırma amacı ile aynı problem bir kez de Gauss - Legendre Kuadratür seti ile çözülmüştür. Homojen ve heterojen problemler için her iki kuadratür seti kullanılarak, hücre kenarı skaler akdarı sayısal olarak hesaplanmıştır. Tüm hesaplamalarda yakınsaklık kriteri ? = 10"7 olarak alınmıştır. Sonuçlar çizelgeler halinde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS A New Numerical Solution for Neutron Transport Theory Durmuş ARSLAN DEPARTMENT OF PHYSICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLffiD SCffiNCE UNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM Supervisor: Assist Prof. Dr. Fikret ANLI Year: 2001, Pages: 35 Jury: Assist Prof. Dr. Fikret ANLI Assoc. Prof. Dr. Adnan KÜÇÜKÖNDER Assist. Prof. Dr. Hüseyin BİLGİÇ The numerical solution of SN neutron transport equation for one-group and one dimensional slab-geometry with anisotropic scattering is studied by using Chebyshev quadrature sets and Spectral Green's Function (SGF) method. The unknowns in the method are the cell-edge and cell-average angular fluxes, and numerical values for these quantities are obtained by using two different quadrature sets. Finally, tabulated numerical results of cell-edge scalar fluxes are provided.